VANDAAG

WAT EEN TAAL Henny Stoel en Joop van der Horst bespreken de Nederlandse taal van de negentiende eeuw. Radio 5, 10.30 uur....

DINGEN DIE GEBEUREN Schrijfster Ethel Portnoy is geboren en opgegroeid in Amerika. Zij praat met Frans Verhagen, uitgever van het blad Amerika, over hun gezamenlijke passie voor dat land. Radio 1, 14.04 uur.

2 VANDAAG Sinds dertig jaar verzetten inwoners van Ruigoord zich tegen de sloop van het dorp ten gunste van de Amsterdamse haven. Voorts een reportage uit Stein, waar een pontje over de Maas de avondrust verstoort. Nederland 2, 17.59 uur.

HET WERELDJE Vijftig figuren uit de muziekindustrie zijn geïnterviewd over hun werkomstandigheden. Daarna zijn de interviews op thema gerubriceerd. Ze worden in elf afleveringen van een halfuur uitgezonden. Deze eerste keer gaat het over succes en de vergankelijkheid daarvan. Aan het woord komen onder anderen Rob de Nijs, Candy Dulfer en Gerard Joling. Veronica, 21.30 uur.

DE AVONDEN Met onder meer de eerste van drie uitzendingen waarin Harry Klaassen en Piet Schreuders opnamen van The Beatles beluisteren en bespreken. Radio 5, 22.02 uur.

VERMIST Zaterdag werd de twaalfjarige, sinds een week vermiste Vera Georgievski bevrijd uit een pand in Rotterdam, waar ze een week lang is vastgehouden. Er werden drie mensen gearresteerd. Interviews met betrokkenen. Nederland 2, 21.56 uur.

ZEMBLA Britse documentaire over een zogenoemde kliklijn. Burgers die iemand ervan verdenken misbruik te maken van sociale voorzieningen, kunnen anoniem aangifte doen. De fraude-rechercheurs nemen per dag duizend keer de telefoon op. Nederland 3, 23.10 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden