VANDAAG

MIDDAGEDITIE Een strenge aanpak helpt beroepswerklozen weer aan de slag. Voorts een reportage over Irakese asielzoekers. Nederland 3, 12.07 uur....

SPREEKUUR Peter Nikken en Patti Valkenburg hebben onderzoek gedaan naar de invloed van media op kinderen. Nederland 2, 15.00 uur.

GLAS IN LOOD Jacques en Dick Meerman, respectievelijk kok en moraaltheoloog, schreven het boek Hart en nieren over het bereiden en nuttigen van orgaanvlees. Radio 5, 16.02 uur.

NETWERK In 1991 won de Falgabuurt in Den Helder de Hein Roethofprijs voor een succesvolle aanpak van de criminaliteit. Nu durft geen postbode de wijk meer in. Daarna een reportage over de vijftigjarige Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Nederland 1, 20.25 uur.

HART VAN NEDERLAND Reportages over de Falgabuurt in Den Helder en over de nieuwe campagne van de overheid 'Ben jij sterker dan drank', bedoeld om de alcoholconsumptie onder jongeren te temperen. SBS 6, 22.30 uur.

DE KWESTIE Rick Nieman praat met J. Borking, vice-voorzitter van de Registratiekamer, over privacy en privacybescherming, nu bankpassen, chipknippen, airmileskaarten, enzovoort, het dagelijkse doen en laten steeds nauwkeuriger in kaart brengen. RTL 5, 22.45 uur.

ZEEMAN MET BOEKEN Michaël Zeeman, Maarten Doorman, Ieme van der Poel en Leonoor Broeder hebben boeken gelezen van Anne Michaels, Arthur Japin, Bernard MacLaverty, Giorgio Bassani en Ronit Matalon en vertellen wat zij ervan vinden. Nederland 3, 23.11 uur.

TEEVEE STUDIO Rémi van der Elzen praat met Nico Haasbroek, hoofdredacteur van het NOS-Journaal, over goede en slechte televisie. Nederland 1, 23.26 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden