VANDAAG

GOEDEMORGEN NEDERLAND Staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend praat met Sjors Fröhlich over surfen, fietsen, werken, vergaderen, politiek straatvechten en het invullen van het belastingformulier....

OMROEPPAROCHIE De nieuwe omroeppastor van de KRO heet Ben Verberne. Hij leidt de eucharistieviering in Lelystad. Bij die gelegenheid wordt ook afscheid genomen van Adri Verweij, die de functie twaalf jaar heeft vervuld. Nederland 1, 10.00 uur.

OVT ontvangt onder anderen journalist Gerard Mulder, die een boek over de geschiedenis van Het Parool schreef. Om vijf voor half twaalf wordt de eerste aflevering van een serie over de geschiedenis van de NVSH uitgezonden.

Radio 1, 10.00 uur.

RADIO 1 JOURNAAL ontvangt Peter Lankhorst, voorheen Tweede-Kamerlid voor GroenLinks, thans wethouder in de stadsdeelraad Bos en Lommer in Amsterdam. Het gesprek over de Haagse theorie en de Amsterdamse praktijk begint om half twee. Radio 1, 12.00 uur.

BUITENHOF heeft als gast Frank de Grave, staatssecretaris van Sociale Zaken. J. van Dijk, ambtenaar bij het ministerie van Justitie, discussieert met M. de Winter, hoogleraar kinderzorg. En E. Brongersma, Eerste-Kamerlid voor de PvdA, praat over het kabinetsplan om seksuele omgang van volwassenen met kinderen onder de veertien te verbieden. Nederland 3, 12.05 uur.

RÉFÉRENCE Schrijver Cees Nooteboom vertelt de Franse journalist Philippe Lapousterle over het belang van zijn zwervende bestaan voor zijn werk. Nooteboom vindt reizen dé manier om ervaringen op te doen. Desondanks beschouwt hij Amsterdam als zijn 'ankerplaats'. TV5, 13.00 uur.

DE PLANTAGE Hanneke Groenteman ontvangt schrijfster Lieve Joris, cineaste Paula van der Oest en rapper/zanger Rudeboy van de band Urban Dance Squad. Nederland 3, 17.00 uur.

NOORDERLICHT Van de oerwouden in Europa is nog weinig over. Manfred van Eyk ging ernaar op zoek en filmde onder meer in Polen, Oostenrijk, Albanië en Schotland. Voor de wouden moest hij meestal naar gebieden die ver buiten de bewoonde wereld liggen. Ook de Imbos op de Veluwe werd bezocht. Nederland 3, 18.54 uur.

THE HOUSEFLY De vlieg is een tweehonderd miljoen jaar oude diersoort. Hij heeft het mede zo lang kunnen volhouden omdat hij een paar enorme ogen heeft, waarmee hij tegelijk voor- en achteruit kan kijken. Het programma is in het Nederlands ondertiteld. Discovery 21.00 uur.

WACO - THE INSIDE STORY Het hoofdkwartier van de religieuze sekte de Branch Davidians werd begin 1993 anderhalve maand belegerd, voordat de boerderij werd bestormd. Bij die gelegenheid staken sekteleden hun huis in brand, waarbij de meeste volgelingen van David Koresh om het leven kwamen. Nederland 3, 21.02 uur.

PRIME TIME MAGAZINE heeft onder meer een reportage over de controversiële Braziliaanse hartchirurg dr. Randas Batista, die zich heeft gespecialiseerd in het wegsnijden van overbodig hartweefsel in vergrote en zwakke harten.

SBS 6, 22.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden