VANDAAG

1 OP 1 Hoofdgast is ditmaal Leontine Bijleveld, beleidsmedewerkster van het Vrouwensecretariaat van de FNV. Zij beantwoordt onder meer de vraag: in hoeverre is de emancipatie van de Nederlandse vrouw voltooid?...

MIDDAGEDITIE kijkt naar de favoriete kunstwerken van de bewindslieden uit het kabinet-Kok, naar aanleiding van de tentoonstelling Kunst van Paars, die op 7 maart wordt geopend. Verder een reportage over de Zwolse bedrijfsdirecteur Joop van Ommen. Hij neemt probleemjongeren tijdelijk in dienst om hun zo een kans te geven op werk. Nederland 3, 12.00 uur.

TIJD VOOR TWEE Sportjournalist Ben de Graaf zit aan tafel bij presentator Frits Spits. De Graaf gaat binnenkort weg als chef sport bij de Volkskrant, hij gaat met de vut. Wel blijft hij biljartcommentator bij Studio Sport. Radio 2, 12.00 uur.

NIEUWSLIJN besteedt aandacht aan de Palingpop in Nederland. Piet Veerman, Annie Schilder en George Reker maken nu een theatertoer door Nederland met de Volendam Music Show. Veronica, 18.55 uur.

WERKEN AAN WERK Vijfdelige nieuwe serie over het wel en wee rond winkelcentrum Hoog Catharijne. Deel 1 gaat in op het negatieve imago van het 'winkelhart van Nederland'. Architecten zijn druk bezig met de zogenoemde revitalisatie. Zo moet een ingrijpende verbouwing van 25 miljoen gulden Hoog Catharijne een aangenamere uitstraling geven. Nederland 3, 19.30 uur.

STUDIO SPORT komt met een rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Borussia Dortmund tegen Ajax. Nederland 2, 20.00 uur.

DANS OP 3: STILL/HERE Danscompositie van de Amerikaanse choreograaf Bill T. Jones. Centraal staat hierin de vraag hoe het is te leven met een levensbedreigende ziekte. Nederland 3, 20.00 uur.

HIER EN NU staat stil bij de dramatische pogingen van een groep joodse partizanen die kort na de Tweede Wereldoorlog wraak wilde nemen voor de vernietiging van het Europese jodendom. Dat begon met stille liquidaties van oorlogsmisdadigers in Duitsland. Maar men wilde meer, en zo ontstond volgens Hier en Nu het plan om door vergiftiging van de watervoorziening miljoenen Duitsers om te brengen. Een reconstructie van een onwaarschijnlijk verhaal. Nederland 1, 21.28 uur.

BENNY NIJMAN LIVE: HOOGTEPUNTEN UIT 10 JAAR THEATERCONCERTEN Tweedelige registratie van de vorig jaar gehouden theatertoernee van zanger Benny Nijman. Met Lotje, Gouden regen, Jeugdsentiment en Je hoeft me niet te zeggen hoe ik leven moet. Nederland 2, 22.25 uur.

HET UUR VAN DE WOLF: INKIJKOPERATIE SOTHEBY'S Het Britse televisiestation Channel 4 onthulde kort geleden dat het internationale veilinghuis Sotheby's herhaaldelijk antieke voorwerpen verhandelde, die gesmokkeld waren uit het land van herkomst. Vele oudheidkundige voorwerpen die bij Sotheby's onder de hamer komen, blijken geen officiële herkomstbeschrijving te hebben, en de firma is plotseling Oostindisch doof wanneer de vraag gesteld wordt of die antiquiteiten wellicht onrechtmatig verkregen zijn. Hoe ver is Sotheby's bereid te gaan in het najagen van zakelijke belangen? Nederland 3, 23.07 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden