VANDAAG

ONTBIJT TV Reportage over schaatsgekte, volle schaatsbanen en niet meer aan te slepen ijzers. En een gesprek over een tentoonstelling over honderd haar stedenbouw in Europa (in het Nederlands Architectuurinstituut)....

EEN LEVEN LANG Interview met de 74-jarige dichter, vertaler (van Hölderlin) en essayist Ad den Besten. Radio 5, 11.00 uur.

MIDDAGEDITIE Gesprek met een ooggetuige van de gijzeling van de Franse ambassade in Den Haag in 1974. Over de vraag welke rol de terrorist Carlos daarbij vervulde. Ook een portret van de circusfamilie Knie. Nederland 3, 12.00 uur.

TIJD VOOR TWEE Gast is musicus Tonny Eyk. Gaat componeren voor een nieuwe show in het Parijse Lido, waarna hij met het Lido-gezelschap als dirigent een tournee gaat maken die zelfs naar China zal leiden. Radio 2, 12.02 uur.

TUSSEN TWEE VUREN Portret van Arthur van Amerongen, correspondent in Israël. Over het maken van moeilijke afwegingen bij de berichtgeving. Radio 5, 13.08 uur.

DE SCHATKAMER RVU-programma rond bisschop Muskens. Radio 5, 14.02 uur.

RADIO UIT Gesprek met Steven van Watermeulen, regisseur van De laatste tango, een toneelversie naar het script van de befaamde film Last tango in Paris. Radio 5, 17.05 uur.

2VANDAAG Reportage over de gevolgen van de voorgenomen samenwerking tussen KLM en Alitalia. Nederland 2, 17.29 uur.

NOS-SPORTJOURNAAL Verslagen van de Nederlandse kampioenschappen schaatsen in Heerenveen. Vandaag (om 18.43 uur op Nederland 2, om 22.16 uur op Nederland 3, en om 23.00 uur op Nederland 2) en morgen samenvattingen, zaterdag en zondag rechtstreekse uitzendingen.

WASKRACHT filmde 26 jongeren in de Falga-buurt in Den Helder. Zij zijn de negatieve verhalen over hun buurt beu. Nederland 3, 19.55 uur.

NETWERK Aandacht voor kinderen van aan alcohol verslaafde ouders, vanwege een onderzoek waaruit blijkt dat voor die kinderen geen adequate hulp bestaat. En de Spice Girls: hun film gaat vandaag in Nederland in première. Nederland 1, 20.25 uur.

HET ANDERE GEZICHT Portret van de Vlaamse psychotherapeute Carine Hutsebaut. Zij behandelt slachtoffers van seksuele misdrijven en is nauw betrokken bij de discussie over pedoseksualiteit en kinderverdwijningen in België. Nederland 1, 21.06 uur.

films op tv DOOR PETER VAN BUEREN

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden