Vandaag

RADIO..

ROUTE 747 Een week vol vergaderingen van het Europarlement in Straatsburg. De jonge honden in het parlement, Lousewies van der Laan (D66), Michiel van Hulten (PvdA) en Kathelijne Buitenweg (GroenLinks), streven naar meer democratie, meer macht voor het parlement. Journalisten geven hun mening over hun voorstellen. 747 am, 8.30 uur.

HET INTERVIEW Gast is Remi Poppe, Tweede Kamerlid voor de SP, die heeft aangekondigd niet meer herkiesbaar te zijn. Hij wordt weer wat hij altijd is geweest: milieuactivist. Radio 1, 10.05 uur.

TIJD VOOR TWEE Te gast bij Frits Spits is cabaretier, columnist en hardloper Dolf Jansen, die zijn sportverhalen heeftlaten bundelen. Radio 2, 12.05 uur.

RADARRADIO Nog maar weer eens doorzagen over vlees. Wat weten de supermarkten eigenlijk van de herkomst van het dode beest? En wat gebeurt ermee voor het in de vitrine komt te liggen? De Consumentenbond deed er onderzoek naar en presenteert dat aan minister Brinkhorst van Landbouw. 747AM, 14.00 uur.

SCHIFFERS FM Onder meer aandacht voor het Roskilde-festival in Denemarken, waarbij vorig jaar negen bezoekers om het leven kwamen. Hans Schiffers praat met Esbben Danielsen, mede-organisator van het festival. Zijn er dit jaar extra veiligheidsmaatregelen genomen? Verder is de groep Abel te gast en is er weer aandacht voor The Doors, in het kader van de week van The Doors. Radio 2, 14.05 uur.

ACTUALITEITEN

ONTBIJT TV Hoe kijken de media in Nederland aan tegen de handelwijze van hun Britse collega's die de vrijgekomen daders van de moord op peuter Jamie Bulger op de hielen zitten? Verder aandacht voor de slechte gezondheid van prins Bernhard die vrijdag 90 wordt en de TT in Assen. Vandaag beginnen de trainingen voor het jaarlijkse motorsportevenement. In de studio is mister TT Jaap Timmer. Dieuwertje Blok, die het programma deze week voor het laatst presenteert, praat met hem. Nederland 1, 07.07 uur.

2VANDAAG Een reportage over twee Engelandvaarders, die beiden met prins Bernhard hebben samengewerkt. Hij wordt vrijdag negentig, en voor die gelegenheid is voor hem een feestje georganiseerd in de tuin van paleis Soestdijk, waarbij vooral veel oud-verzetsstrijders aanwezig zijn. Verder aandacht voor de veiligheid in zwembaden, naar aanleiding van het verdrinken, zondag, van een meisje uit het Limburgse Gulpen. Nederland 2, 17.59 uur.

DRAMA

STRAIGHT UP Serie over jongeren in de grote (Canadese) stad. Dennis doet niets liever dan agentje pesten en herrie schoppen, maar zijn vrienden krijgen daar schoon genoeg van. Nederland 2, 16.30 uur.

GOEDE DADEN BIJ DAGLICHT Een meisje mist de laatse bus, maar krijgt een lift van een invalide jongen. Uit medelijden gaat zij nog even mee wat drinken, maar in de plattelandsdisco straft hij dat medelijden genadeloos af. Nederland 3, 21.25 uur.

SPORT

SPORT IN BEELD Serie documentaires over oude sportevenementen. Deze aflevering gaat over de Olympische Spelen van 1968, die in veel opzichten opmerkelijk waren. Zuid-Afrika mocht weer meedoen, waardoor veel zwarten afwezig waren en sommige andere hun vuist in de lucht staken. Oude beelden en gesprekken met Nederlandse sporters. Nederland 2, 20.30 uur.

AMUSEMENT

RUBY WAX De brutale Wax ontmoet Paula Jones, de vrouw die het sexschandaal van Bill Clinton aan het rollen bracht. Nederland 3, 23.10 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden