VANDAAG

2 VANDAAG Een reportage over de actuele ontwikkelingen in de Sudanese burgeroorlog. Ook in het oosten van het land is een hevige strijd ontbrand....

BUSKRUIT Achtdelige reality-soapserie over zeven studenten die samenwonen en werken aan technische projecten. In deze aflevering krijgt het team van Buskruit de opdracht in India een waterput te slaan voor een school en zonnepanelen te installeren voor de stroomvoorziening. Nederland 2, 19.33 uur.

MIDDAGEDITIE stelt de vraag of het nog goed kan komen tussen Nederland en Suriname. Moet Nederland zijn vroegere kolonie aan zijn lot overlaten? Nederland 3, 12.00 uur.

HET RADIOVERHAAL In het drieluik Graffiti in Pompeï blijkt dat het bekladden van muren niet alleen een verschijnsel is van de twintigste eeuw. Over taal als bewaarder van geheimen, idealen en geschiedenis. Vandaag deel 1 en 2. Radio 5, 16.45 uur en 21.45 uur.

HET ELFDE UUR Andries Knevel praat met Jacques de Milliano, CDA-kandidaat voor de Tweede- Kamerverkiezingen van mei 1998 en oud-voorzitter van Artsen zonder Grenzen. Andere gasten: actrice Gerda Havertong en Marten Visser, directeur van de stichting GAVE, die de kerken ondersteunt bij hun werk voor asielzoekers. Nederland 2, 22.05 uur.

LIVE VANUIT DE RECHTBANK Een documentairereeks over de Amerikaanse rechtspraak. Geen nagespeelde zaken, maar een kijk op de werkelijkheid. RTL 5, 22.45 uur.

NETWERK brengt een portret van minister Jozias van Aartsen van Landbouw. Vandaag hoopt hij zijn omstreden plannen voor de sanering van de varkenssector door het parlement te loodsen. Nederland 1, 20.23 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Uitzending van Gigi, Monica... & Bianca van Yasmina Abdellaoui en Benoît Dervaux over de sociale chaos n Roemenië, winnaar van De Zilveren Wolf op het International Documentary Festival in Amsterdam, een prijs voor de beste videodocumentaire. Nederland 3, 23.21 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden