Vandaag

RADIO..

OVT Met onder meer de laatste aflevering van een driedelige serie over de geschiedenis van Nederlanders in het Vaticaan. Radio 1, 10.04 uur.

RADIO 1 JOURNAAL Uitgebreid gesprek met D66-leider Thom de Graaf over onder meer de multiculturele samenleving en over het EK 2000. Radio 1, 13.30 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Debat over de invloed van de nieuwe economie (waaronder Internet) op de oude. Met onder meer hoogleraar A. Roobeek en bankpresident A. Wellink. Nederland 3, 12.07 uur.

OOG IN OOG Reportage over de zin en onzin van vitaminepreparaten. Verder een reportage over taalproblemen in het Emma Kinderziekenhuis van allochtone patiëntjes. Net 5, 19.20 uur.

NETWERK Reportage vanuit de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein waar vandaag verkiezingen worden gehouden. Verder aandacht voor de vijfduizend ton ruimteschroot dat om de aarde draait. Nederland 1, 20.15 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Gesprek met de Amerikaanse sopraan Dawn Upshaw. Zij zingt niet, maar geeft wel een masterclass. Nederland 3, 11.00 uur.

MUZIEK OP VIER Alanis Morisette Unplugged. Zij speelt twaalf nummers voor een klein publiek, bedoeld voor de opname van haar laatste cd. RTL 4, 16.10 uur.

PRAATPROGRAMMA

DE PLANTAGE Aandacht voor het werk van beeldend kunstenaar Co Westerik. Verder buigen de schrijvers Hans Goedkoop en Anna Enquist zich over het boekenweekgeschenk Het theater, de brief en de waarheid van Harry Mulisch. Nederland 3, 17.00 uur.

DOCUMENTAIRE

PANORAMA De nieuwe Chinezen. Reportage vanuit Shanghai over Westerse invloeden in de volksrepubliek. België 2, 20.30 uur.

LOPENDE ZAKEN De Marokkaanse jongeren in de Amsterdams wijk Overtoomse Veld zijn boos. Sinds de rellen een half jaar geleden voelen zij zich gebrandmerkt als probleemgevallen. Plus een reportage over boze Turken in Assen. Nederland 3, 21.50 uur.

VAN DE SCHOONHEID EN DE TROOST Programmamaker Wim Kayzer bezoekt de natuurkundige en wiskundige Edward Witten, verbonden aan Princeton University. Witten probeert de relativiteitstheorie van Einstein in overeenstemming te brengen met quantummechanica en ontwikkelde – samen met enkele anderen – de zogeheten superstring theorie. Daarin zijn begrippen als ruimte en tijd deels uit de vergelijkingen verdwenen. Nederland 3, 22.45 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden