VANDAAG

CAPPUCCINO De Kannibaal, de Kromme en Karate Kid zijn allemaal bijnamen uit de sportwereld. Maar wie verzint ze eigenlijk? Ook praat presentator Sjors Fröhlich met Herman Stok over dertig jaar 'Hilversum 3' en wordt er ingegaan op de borsten van Pamela (Baywatch) Anderson....

DE DUVEL IS OUD Deze week begint de campagne voor de jaarlijkse griepprik. Het belang ervan wordt nogal eens betwist. In de uitzending verdedigt medicus Van Essen de jaarlijkse vaccinatie. Radio 5, 13.10 uur.

STUDIO SPORT komt met een rechtstreeks verslag van de wielerwedstrijd De Ronde van Lombardije. Nederland 2, 15.00 uur.

CINEKID GALA Rechtstreekse uitzending vanuit de Amsterdamse Meervaart van de afsluiting van het jaarlijkse Cinekid Jeugdfilm- en Televisiefestival. Met de uitreiking van de Cinekid Awards, de prijs voor de beste jeugdfilms, en de Kinderkasten, de prijs voor de beste jeugdtelevisieprogramma's. Nederland 3, 16.07 uur.

SONJA OP ZATERDAG Paula D'Hondt maakt, als voorzitter van de AKO-jury, de winnaar bekend van de AKO-literatuurprijs. De prijs, die voor de negende keer wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van honderdduizend gulden. De genomineerde auteurs zijn Kees van Beijnum met Dichter op de Zeedijk, Geertrui Daem met Een vader voor Elizabeth, Adriaan van Dis met Indische duinen, Tijs Goldschmidt met Darwins hofvijver, A.F.Th van der Heijden met Asbestemming en Connie Palmen met De Vriendschap. Nederland 3, 21.05 uur.

TIJDSEIN Vluchtelingengezinnen worden uit elkaar gerukt zonder hoop op hereniging. Bij de vlucht uit hun land raken veel gezinsleden elkaar kwijt en komen in verschillende landen terecht. Door de aanscherping van de asielregels is het voor vluchtelingen in Nederland heel moeilijk geworden om hun gezinsleden hierheen te laten komen. Nederland 2, 21.25 uur.

JEUGDDROMEN Luitenant-kolonel Bosschardt had altijd graag verpleegster willen zijn. In Jeugddromen kan dat en oefent zij dit beroep twee dagen uit. Nederland 2, 22.03 uur.

KAREL Van de ene op de andere dag verdween caberetier Henk Elsink van het toneel om onder het pseudoniem Elsinck een carrière als thrillerschrijver op te bouwen. Ook de Vlaamse romanschrijver Herman Brusselman schuift aan bij Karel van de Graaf. Omstreden is Brusselmans nieuwe boek Vrouwen met een iq. Patsy Heymans vertelt over de ruim zes jaar durende zoektocht naar haar drie kinderen, die door haar ex-man met hulp van een joods-fundamentalistische sekte werden ontvoerd. Nederland 1, 22.40 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET De aflevering Edward Hopper, ik ben het landschap schetst een portret van deze Amerikaanse schilder, aquarellist en etser. Hopper verkocht pas in 1913 op 31-jarige leeftijd zijn eerste schilderij. Vele jaren voorzag hij in zijn onderhoud door het vervaardigen van commerciële kunst: tekeningen en afbeeldingen voor advertenties via reclamebureaus. Halverwege de jaren twintig kreeg hij eindelijk erkenning. Na zijn dood in 1967 raakte zijn werk weer op de achtergrond, maar hij is 'herontdekt'. Nederland 2, 00.10 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden