VANDAAG

BUITENHOF Het journalistenpanel ondervraagt regiochef P. Tielenman van het politiekorps Zuid-Holland over de parlementaire enquête naar de opsporingsmethodes. Ook een gesprek met vice-voorzitter Lodders van het CDA over de toekomstige koers van haar partij....

DANS OP 3: CYD CHARISSE Portret van Hollywood-ster Cyd Charisse (70). Zij vertelt over haar carrière en de problemen met de censuur van destijds. In 1933 raakte Amerika in de ban van de verpreutsing. Sex op het filmdoek was uit den boze, maar gehaaide producenten ontdekten dat erotische scènes wel werden toegestaan in dansvoorstellingen. Waarmee de opmars van de musical is verklaard. Nederland 3, 15.43 uur.

THEATRE SCHOOL Zesdelige serie waarin een beeld wordt geschetst van het alledaagse leven op het prestigieuze Drama Centre in Londen. Voor kandidaat-acteurs zijn slechts dertig opleidingsplaatsen beschikbaar en sommigen worden bij de audities al na een paar minuten weggestuurd. De school heeft een keiharde reputatie waaraan de passende bijnaam herinnert: The Trauma Centre. Nederland 3, 18.30 uur.

DE KEUZE VAN DEKEYSER Miss Nightingale anno 1995 is een documentaire over Cathérine Querel, een jonge Franse arts die in een vluchtelingenkamp aan de grens van Somalië gaat werken voor Artsen zonder Grenzen.

BRTN 2, 19.50 uur.

LOPENDE ZAKEN Bedrijven doen steeds vaker een beroep op tijdelijke arbeidskrachten. Een portret van een Arnhems uitzendburau dat bedrijven adviseert over tijdelijke aanstellingen. Nederland 3, 20.36 uur.

EEN MONUMENT VAN ONGEDULD Dolle Mina, Dennendal, metrorellen, het kabinet-Den Uyl, de acties tegen de neutronenbom, geen woning-geen kroning. Het gebeurde allemaal in de jaren zeventig. In deze avondvullende documentaire proberen verslaggevers Martin Sommer, Paul Brill en IJsbrand van Veelen de vernieuwingsbeweging van de jaren zeventig te karakteriseren aan de hand van gesprekken met kopstukken van toen. Reconstructie van de aanhoudende ordeverstoring aan de universiteit met Hans Daudt, destijds hoogleraar, en Walter Etty, toen voorzitter van de studentenvereniging Machiavelli. Ook aandacht voor de vrouwenbeweging (Hedy d'Ancona tegenover radicaal feministe Maaike Meijer) en het krakersfront (oud-burgemeester van Amsterdam Wim Polak tegenover kraker Wijnand Duyvendak). Het programma wordt afgerond met een gesprek tussen ex-CPN'er Gijs Schreuders en VVD-leider Frits Bolkestein, over de erfenis van de jaren zeventig. Zie ook pagina 7 van Vervolg. Nederland 3, 21.22 uur.

BRANDPUNT heeft een reportage over het geweld in Colombia. Vorige week nog werd de voormalige presidentskandidaat Alvaro Gomez Hurtado op straat doodgeschoten. Ook een reportage uit de Nederlands/Duitse grensstreek, waar bezitters van illegale draadloze telefoons Duitse hulpdiensten als politie en ambulances dermate storen dat deze hun werk niet meer behoorlijk kunnen doen. Nederland 1, 21.33 uur.

RUR Country-zanger Garth Brooks is te gast. Hij verkocht in Amerika meer dan veertig miljoen platen, meer dan Michael Jackson, Prince en Madonna te zamen. Ook een gesprek met Volkskrant-correspondente Ineke Holtwijk. Deze week verschijnt haar boek Kannibalen in Rio, een bundel verhalen over Brazilië. De laatste gast is tv-presentator Rolf Wouters. RTL 4, 21.40 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden