VANDAAG

MIDDAGEDITIE gaat in op de nieuwe Bijstandswet. Kunnen de sociale diensten de veranderingen wel aan? Ned. 3, 12.00 uur...

ONGEHOORD Een radiovertelling over de laatste dag van de Italiaanse filmregisseur Pier Paolo Pasolini, die in 1975 werd vermoord. Onder meer een bezoek aan het restaurant waar Pasolini zijn laatste maaltijd, biefstuk met gebakken aardappelen, at. Radio 5, 14.02 uur.

DIANA 1 Het eerste deel van een BBC-documentaire uit 1994, waarin het verhaal van prinses Diana nog eens uit de doeken wordt gedaan. SBS 6, 15.25 uur.

AAN DE SLAG Het verband tussen onze economie en armoede in de Derde Wereld wordt uitgelegd door prof. Hans Opschoor, milieu-econoom aan de Amsterdamse VU. Radio 5, 16.02 uur.

MIDAS behandelt het thema jaloezie in de dierenwereld. Bedrogen echtgenoten, kinderen van de melkboer, kuisheidsgordels: niets menselijks is de dieren vreemd. Ned. 3, 19.27 uur.

RADIOCAFE heeft Journaal-lezer Joop van Zijl te gast. Een gesprek over jazz, treinreizen en het Journaal. Radio 1, 20.00 uur.

LOCAL HEROES Eerste aflevering van een serie documentaires over onbekende wetenschappers en uitvindingen. Aandacht voor een negentiende-eeuws bed met ingebouwde fitness-apparatuur. BBC 2, 20.30 uur.

DRIE MANNEN IN DE WOESTIJN Documentaire van Rob Hof over een Somaliër uit Emmeloord die zijn vader in de woestijn bezoekt. BRTN 2. 20.35 uur.

SPORTFREAKS Harry Vermeegen en Henk Spaan trappen hun nieuwe seizoen af met Rob en Richard Witschge. Veronica, 21.35 uur.

RONDOM TIEN Mogen verstandelijk gehandicapten zelf kiezen als het gaat om sex, trouwen en kinderen krijgen, zo vraagt Violet Falkenburg in haar praatprogramma zich af. Ned. 1, 22.36 uur.

DEBITEUREN/CREDITEUREN Nog een laatste keer juffrouw Jannie, meneer Edgar, meneer Storm en meneer Jos in de serie waar de commerciële zenders watertandend naar hebben gekeken. Ned. 3, 23.10 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden