Vandaag

RADIO..

OVT Helden van de zee. Over het georganiseerde reddingswezen dat in de negentiende eeuw ontstond. Arme kustbewoners werden ingehuurd en lieten soms zelf het leven. Radio 1, 10.04 uur. (v.a. 11.25 uur).

RADIO 1 JOURNAAL Minister Hermans van Onderwijs praat over de onderwijsachterstand van allochtone leerlingen. Radio 1, 13.30 uur.

ACTUALITEITEN

NETWERK Portret van Hans Wiegel, een analyse over het Joegoslavië Tribunaal en een verslag uit Miami over de verwikkelingen rond het Cubaanse jongetje Elián. Nederland 1, 20.15 uur.

LOPENDE ZAKEN Het Centraal Joods Overleg voerde de gesprekken met de Nederlandse regering over de restitutie van de joodse gelden zonder enige ervaring. Het bedrag had 200 miljoen gulden hoger kunnen uitpakken, zegt de onderhandelingsadviseur van het CJO. Lopende Zaken filmde de voorbereiding van de gesprekken met Kok. Nederland 3, 21.45 uur. Zie ook Vooruit (linkerpagina).

MUZIEK

STABAT MATER Versies van Haydn en Poulenc. Nederland 1, 14.30 uur.

LOLA DA MUSICA Reportage in Mississippi over het Amerikaanse blueslabel Fat Possum, geboren tijdens de Golfoorlog. Nederland 3, 19.30 uur.

PRAATPROGRAMMA

DE PLANTAGE Exclusief interview met de vier leden van Doe Maar. Met (onder voorbehoud) beelden van de documentaire die momenteel over de band wordt gemaakt. Nederland 3, 17.00 uur.

DE STOEL Rik Felderhof ontmoet onder anderen meester smokkelaar Roman Hemelsoet die in de jaren zestig duizenden kilo's boter over de grens smokkelde en een compleet foto archief hierover aanlegde. Nederland 1, 21.43 uur.

HET LAATSTE OOR Over de zaak-Waterdrinker. Is een romanschrijver strafbaar voor abjecte of discriminerende uitspraken van zijn romanpersonages? Theo van Gogh praat met Pieter 'Waterdrinker' en Theodor Holman. Veronica, 23.55 uur.

DOCUMENTAIRE

FRANK EN EVA Documentaire van Ali Haselhoef over haar eigen familie. Haar moeder was een prostituee en haar vader was een drugsdealer. De film won de Stimuleringsprijs Documentaire op het IDFA van 1998. Nederland 3, 15.37 uur.

ANDERE TIJDEN Geschiede nisprogramma over de operatie op de siamese tweeling uit het Friese Oenkerk en over kampcommandant Gemmeker uit Westerbork, die na zes jaar gevangenisstraf weer vrij werd gelaten. Nederland 3, 20.15 uur.

VAN DE SCHOONHEID EN DE TROOST Wim Kayzer praat met Simon Schama, Engelse historicus en hoogleraar geestes wetenschappen aan de Columbia University. Nederland 3, 22.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden