VANDAAG

MUPPETS TONIGHT De bekende poppen uit de Muppetshow keren weer terug op het tv-scherm. Het theater hebben ze ingeruild voor een klein televisiestation....

BAREND EN WITTEMAN Sonja Barend spreekt met ex-verslaafden die onder narcose zijn afgekickt. Nederland 3, 19.29 uur.

NPS-CULTUURPRIJS Jonge kunstenaars vertellen over hun werk en strijden om de NPS-cultuurprijs. Kanshebbers zijn de sieradenontwerpster Manon van Kouswijk, fotograaf Arno Nollen en ontwerper Jesse Skolnik. Nederland 3, 19.57 uur.

DICKENS: THE FINAL CHAPTER Literair programma over de roman Our Mutual Friend van Charles Dickens. BBC 2, 20.30 uur.

KWESTIES Reportage over de behoefte aan seks bij verstandelijk gehandicapten en hoe daarmee wordt omgegaan in verschillende tehuizen. België 2, 20.30 uur.

BLEEKNEUSJE Documentaire over een aantal kinderen die tussen 1880 en 1960 enige tijd in een vakantiekolonie doorbrachten om van ziektes als TBC te herstellen. In de kolonies heersten strenge orde en regelmaat. Nederland 3, 20.42 uur.

HUNTDOWN Korte dansfilm van René Hazekamp. Nederland 3, 21.43 uur.

DOKUMENT Documentaire over het meisje dat werd gefotografeerd toen zij wegvluchtte voor de Amerikaanse napalmbombardementen in Vietnam. Nederland 1, 22.25 uur.

OVIDIUS' METAMORPHOSEN Krijn ter Braak leest de Metamorphosen van Ovidius voor. In de laatste aflevering wordt Rome van de pest bevrijdt en Julius Caesar vermoord. Radio 5, 23.11 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Documentaire over de popmuzikant John Cale. Nederland 3, 23.20 uur.

FILM 98 Barry Norman bespreekt een aantal nieuwe films en interviewt Martin Scorsese over zijn film Kundun. BBC 1, 0.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden