Vandaag

RADIO..

JAZZ OP 4 met opnamen van het Curtis Clark Quintet, uit het Bimhuis in Amsterdam. Clark is een unieke stilist, niet alleen als solist, maar ook als begeleider van zijn blazers. Radio 4, 23.00 uur.

MUZIEK

DAWN UPSHAW Franse documentaire over de Amerikaanse zangeres Dawn Upshaw die met even veel gemak Ravel zingt als musical-liederen van Vernon Duke. De film volgt Upshaw tijdens een aantal repetities en uitvoeringen. Ook geeft zij een masterclass. Nederland 3, 11.00 uur.

SANTANA Registratie van een concert van gitarist Carlos Santana in New York. Hij speelt zowel ouder werk als nummers van zijn comeback-cd Supernatural, RTL 4, 16.15 uur.

PARADISO LIFE De voormalige punkband The Ex treedt op met een twintig personen tellend orkest. Dirigent Hamish McKeich speelt elektrische fagot. Inmiddels is de muziek van The Ex verbreed tot een mix van noise, jazz, improvisatie en wereldmuziek. Nederland 3, 19.25 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF ontvangt Arthur Docters van Leeuwen, ex-voorzitter van het college van procureurs-generaal en nu 'waakhond' van de Amsterdamse beurs. Ook een interview met minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking over de oorlogen in Afrika en de selectieve verontwaardiging van het westen. Nederland 3, 12.07 uur.

VAN GEWEST TOT GEWEST over woonwagenbewoners en de handel in hennep. Woonwagencentra hebben het moeilijk, omdat ze nergens geaccepteerd worden. Het IRT-rapport maakte ook duidelijk dat nogal wat `kampers' in de criminaliteit zitten, met name in de hasjhandel.. Portret van de huidige generatie woonwagenbewoners. Nederland 3, 18.33 uur.

PRAATPROGRAMMA

VAN DE SCHOONHEID EN DE TROOST Wim Kayzer spreekt feministisch boegbeeld Germaine Greer, die in 1970 het huwelijk beschreef als gelegaliseerde slavernij. In deze aflevering bezoekt Greer, getooid met de camera, haar vaderland Australië. Nederland 3, 23.10 uur.

DOCUMENTAIRE

KONSTANTIN KAVAFIS De dichter Konstantin Kavafis werd in 1863 geboren in het Egyptische Alexandrië. De stad was een grote inspiratiebron. Hij hield van Alexandrië zoals Kafka van Praag hield. De documentaire onderzoekt zijn leven in deze stad. Nederland 3, 17.00 uur.

DNW Bruno Felix en Femke Wolfing reisden vier maanden door de VS om de impact van internet op het medialandschap te onderzoeken. It's the end of tv as we know it, was hun conclusie. Maar komt de kijker aan de macht of de grote concerns? Wordt internet een publieke ruimte of een grote shopping mall. Nederland 3, 20.37 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden