VANDAAG

WAT EEN TAAL Siemon Reker buigt zich over de betekenisveranderingen die de naam Jan in de afgelopen eeuwen onderging. Radio 5, 10.30 uur....

DINGEN DIE GEBEUREN Om vier uur vertelt staatssecretaris Nuis (Media) wat hij wil met de publieke omroep. Daarvóór een portret van Eylard van Hall, hoogleraar verloskunde te Leiden, bijgenaamd de 'Leidse rebel'. Radio 1, 14.04 uur.

HET KLOKHUIS Toon Wildeboer restaureert schilderijen. Hoe repareer je een doek met een winkelhaak? Nederland 3, 18.43 uur.

FAST FORWARD Eerste aflevering van een zevendelige serie. Jongeren vertellen over hun bijbaantjes. Volgens het CBS heeft eenderde van alle jongeren tussen de vijftien en negentien jaar een bijbaantje. Het minimumloon voor een vijftienjarige bedraagt 3,75 gulden netto per uur. Nederland 1, 18.58 uur.

HIER EN NU NIEUWSPOORT Sjors Fröhlich en Dig Ishta ontvangen Ilhan Akel, directeur van het Nederlands Centrum voor Buitenlanders. De onderwerpen zijn: de rol van VVD-leider Bolkestein bij de integratie van allochtonen, en de situatie in Turkije. Met Herman Vuijsje praat Akel over het etnisch taboe en over vooroordelen. Radio 1, 19.04 uur.

AUS DEUTSCHLAND Live-uitzending van de liederenopera Aus Deutschland van de Argentijn Mauricio Kagel over de componist Franz Schubert. Een beeldregistratie van de opera ('eine Lieder-Oper in 25 Bildern') wordt op maandag 30 juni vanaf half acht op Nederland 3 uitgezonden. Radio 4, 20.02 uur.

THE BURNING ZONE Nieuwe serie waarin drie archeologen in een grot in Costa Rica een gemummificeerd lichaam vinden van een reusachtige man op een stenen stoel. De buitenlucht doet het lijk ontbinden en er komen groene deeltjes vrij. Dat had beter niet kunnen gebeuren. Veronica 20.30 uur.

BREEKIJZER Loodgieter Piet is 63 jaar, maar mag niet met vut, omdat hij de afgelopen vijf jaar niet aaneengesloten heeft gewerkt. SBS 6, 21.55 uur.

FATAL REACTION Hoogopgeleide vrouwen in Singapore zoeken een geschikte man. Nederland 1, 21.57 uur.

NEDERLAND MOTORLAND Benny Jolink, zanger van de band Normaal, rijdt motor. Dat doen ook de cameramensen die de Elfstedentocht en de Tour de France in beeld brengen. RTL 5, 22.20 uur.

DE NACHTRIJDER Irene van de Laar gaat naar een disco-avond voor Chinese jongeren in Beesd. Ook ontmoet zij de Spicy Girls, niet te verwarren met de Spice Girls. SBS 6, 23.05 uur.

ZEMBLA Kijkje achter de schermen van de Eurotop in Amsterdam. Bijvoorbeeld bij bureau Eurotop, dat de fietsenuitdeling organiseert. Deelnemende regeringsleiders krijgen na afloop van de top namelijk een fiets. Nederland 3, 23.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden