VANDAAG

WAT EEN TAAL Van lezen in het donker krijg je slechte ogen, is een cliché dat is terug te vinden in het boek Dictionaire des ideés reçues (Woordenboek van pasklare ideeën) van Gustave Flaubert....

2 VANDAAG blikt vooruit naar de Europese top in Dublin die vrijdag en zaterdag wordt gehouden. In hoeverre zal de bijeenkomst worden beïnvloed door het verschil van inzicht dat tussen Frankrijk en Nederland bestaat over de aanpak van de drugsproblematiek?

Verder constateert de actualiteitenrubriek dat duurzame energie voor de toekomst van groot belang blijft. Een reportage over een nieuw windenergieproject. Nederland 2, 17.35 uur.

LOLA DA MUSICA: JOHNNY CASH Volgend jaar viert hij zijn 65ste verjaardag. Maar met pensioen gaan, dat ziet hij niet zo snel gebeuren. Dat is niets voor Johnny Cash, een van de oervaders van de rock 'n' roll. In Lola da Musica is Cash in zijn tweede jeugd te zien. Met onlangs gemaakte opnames van een concert uit de VS. Nederland 3, 20.00 uur.

NETWERK komt met een portret van een doortastende openbaar aanklager in Colombia. Hij leidt een uitgebreid onderzoek naar corruptie in dit land. Zijn onderzoek heeft inmiddels geleid tot de val van verschillende ministers. Zelfs president Samper staat onder sterke verdenking. Het leven van deze aanklager hangt daardoor aan een zijden draadje. Nederland 1, 20.25 uur.

ZEMBLA gaat in op de Scientology Kerk. Hoe gevaarlijk is deze organisatie, die alleen al in Duitsland dertigduizend aanhangers heeft. Een Duitse cameraploeg van de ZDF ondernam een zoektocht naar de achtergronden van deze organisatie. Wat zijn haar doelstellingen en wat beweegt mensen om zich erbij aan te sluiten? Nederland 3, 23.20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.