VANDAAG

RADIO 3 De Tros biedt vandaag een radio-uitzending aan via Internet. Radio 3 is de hele dag via de pc te beluisteren, mits een modem en een Internet-aansluiting aanwezig zijn....

CAPPUCCINO houdt zich bezig met Sport 7. In een eerdere uitzending riep een beller op tot protest tegen het verdwijnen van de belangrijkste voetbalwedstrijden achter een decoder. Vierhonderd luisteraars lieten weten een voorkeur te hebben voor de NOS. Radio 2, 9.00 uur.

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de dertiende etappe van de Tour de France: 177 kilometer van Le Puy-en-Velay naar Superbesse-Sancy. Een samenvatting volgt om 18.43 en 20.00 uur. Verder aandacht voor vrouwentennis: Nederland-Slowakije. Nederland 2, 13.10 uur.

NIET VERGETEN De Fostmannen. Aflevering uit een documentaireserie van Erik Pertz over Vlamingen die werkten in één van de honderdvijftig Waalse kolenmijnen. Zij werden behandeld als buitenstaanders en knapten het zwaarste werk op. BRTN 2, 20.00 uur.

ANTENNE Doos van Pandora. Reportage over criminaliteit in Zuid-Afrika. Gesprekken met slachtoffers en bestuurders. Tevens wordt een bezoek gebracht aan de gevangenis en aan een ommuurde, bewaakte woonwijk. Nederland 2, 21.42 uur.

HISTORY OF ROCK 'N' ROLL In de jaren zeventig was er niet langer één overheersende muziekcultuur. Soul-artiesten als Marvin Gaye en Stevie Wonder waren even populair als Joni Mitchell en James Taylor. Verder verhardde Bruce Springsteen de rockmuziek, terwijl in dancings de discomuziek (Saturday Night Fever!) werd uitgevonden. Veronica, 22.25 uur.

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL '96 Rechtstreeks verslag van het muziekfestival in Den Haag. Nederland 3, 23.40 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET Portret van de Russische schilder Chaim Soutine, die voor de Eerste Wereldoorlog in de Parijse kunstenaarswijk Montparnasse woonde. Volgens tijdgenoten een onmogelijk mens, maar een geniaal schilder.

Na 01.47 uur een herhaling van het portret van de Amerikaanse toneelschrijver Edward Albee. De drievoudige winnaar van de Pulitzer Prize werd vooral bekend door zijn toneelstuk Who's afraid of Virginia Woolf?

Nederland 2, 0.56 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden