Vandaag

OVT Gesprek met historicus J.C. Kikkert over de commotie rond verloving en huwelijk van prinses Irene naar aanleiding van de opwinding over kroonprins Willem Alexander....

RADIO 1 JOURNAAL Te gast is Jan Nagel van Leefbaar Nederland, die praat over de ambities van zijn partij, zijn ideale lijsttrekker en waarom het nooit meer goed komt met de PvdA. Radio 1, 13.30 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Debat over de teloorgang van de symbolen God-Nederland- Oranje. De kerken stromen leeg, Nederland gaat op in Europa, de gulden wordt een euro en de monarchie staat onder druk. Een van de gasten is cultuurhistoricus Th. von der Dunk. Nederland 3, 12.07 uur.

NETWERK De Rotterdamse hoogleraar J. Kol bepleit een sanering van de landbouwsector. 70 Procent van de bedrijven is zonder overheidssubsidie onrendabel. Verder aandacht voor Lidwien Zumpolle van Pax Christi die in Colombia gesprekken voert om een einde te maken aan de burgeroorlog. Nederland 1, 20.16 uur.

7-DAGEN Portret van Peter Tatchell, Brits boegbeeld van de homobeweging, die onlangs in Brussel probeerde de Zimbabwaanse homohater Robert Mugabe te arresteren. Verder aandacht voor schrijver Hafid Bouazza in de aanloop naar de Boekenweek en voor de veiling van commerciële radiofrequenties. Nederland 3, 21.05 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Een zoektocht met tubaïst Tjeerd Oostendorp naar de oorsprong en ontwikkeling van de tuba, en een optreden van het New-Yorkse trio van jazzpianist Misha Mengelberg met de altsaxofonisten Lee Konitz en Michael Moore. Nederland 3, 11.00 uur.

HARDE NOTEN Componist/dirigent Micha Hamel en violiste Emmy Verhey bespreken als gast in de marge van de quiz onder meer de hallucinaties van Schumann en muziek uit de ruimte. Nederland 1, 16.29 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Aandacht voor onder meer de WK indoor(atletiek) in Lissabon, een samenvatting van de zaterdag gereden afstanden op de WK afstanden (schaatsen) in Salt Lake City en het open NK karate in Rotterdam. 's Avonds (vanaf 19.55 uur) een live verslag van de WK afstanden in Salt Lake City. Nederland 2, 12.10 uur.

DOCUMENTAIRE

THE VIETNAM WAR: DESCENT INTO HELL Tweede deel van een driedelige documentaire over de ondergang van Amerika in de Vietnam-oorlog. Nederland 3, 21.38 uur.

VAN KONINKLIJKE HUIZE Eerste deel van een nieuw royalty-programma met verkeerd gespelde titel (Van koninklijken huize), waarin Jorge Zorreguieta in een telefonisch gesprek zegt dat hij niets weet, maar wel dat Nederland nog steeds een mooi land is. RTL 4, 21.55 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden