VANDAAG

ARGOS constateert dat de parlementaire enquête de misstanden bij politie en Openbaar Ministerie blootlegt. Met het ontslag van de Amsterdamse procureur-generaal Van Randwijck viel deze week het eerste slachtoffer bij de justitietop....

TIJD VOOR TWEE Frits Spits ontvangt Felix Meurders. Zij praten over het nieuwe lunchprogramma dat vanaf 6 november iedere werkdag via Nederland 3 te zien zal zijn en waarvan Meurders een van de presentatoren is. Ook doet Meurders uit de doeken waarom hij stopt met het presenteren van NOVA. Radio 2, 12.00 uur.

2 VANDAAG vraagt zich af hoe de grens loopt tussen het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau. 150 Jaar is hier onduidelijkheid over geweest, maar dinsdag komt hieraan een einde en zal de officiële grens worden vastgelegd. Nederland 2, 17.35 uur.

DE RECENSENTEN De schilders Rick en Lex Goudsmit gaan met schrijver/journalist Michaël Zeeman in discussie over diens onlangs verschenen verhalenbundel De Verduistering. Ook gaat het programma in op nieuwe cd's en culturele actualiteiten. Radio 1, 20.00 uur.

DOLMAN'S VROLIJKE VRIJDAG Margreet Dolman besteedt aandacht aan het vijftigjarig jubileum van de ASVA (Algemene Studenten Vereniging Amsterdam), ds. Gremdaat schat de kans van Ruud Lubbers bij de NAVO, en er begint een nieuwe serie, getiteld: Probleem? Geen probleem! Nederland 3, 20.30 uur.

UIT HET NIEUWS: CRISTINA DEUTEKOM Maartje van Weegen is in gesprek met de sopraan Cristina Deutekom. In 1985 stopte zij op doktersadvies met haar carrière als operazangeres. Vóór die tijd had ze op alle grote podia ter wereld gestaan, nu is zij zangdocente aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Een gesprek over de wereld achter de schermen van de glamour, over eten als beloning, over niet zingen onder de douche en over de eenzaamheid van een ster. Radio 1, 21.04 uur.

MEDIALAND constateert de nieuwe trend in televisieland: virtual reality. De kijker wordt steeds vaker geconfronteerd met beelden die niet echt zijn, maar door de computer vervaardigd. Ook praat presentator Charles Groenhuijsen met politievoorlichter Klaas Wilting en met NRC-journalist Marcel Haenen over de steeds vaker op tv aanwezige misdaadjournalistiek. Ten slotte besteedt Medialand aandacht aan kindertelevisie. Een kijkje achter de schermen bij Het Klokhuis en bij Telekids. Nederland 3, 21.09 uur.

BRANDPUNT komt met een reportage over het gezin. Modeverschijnsel nummer 1 in de politiek, aldus de actualiteitenrubriek. CDA-fractieleider E. Heerma pleit zelfs voor een speciale minister voor Familie Zaken. Een discussie. Nederland 1, 21.37 uur.

TOPPERS portretteert violist André Rieu. Presentator Willibrord Frequin praat met hem over zijn plotselinge succes, zijn status als 'sex-symbool' en zijn verovering van de Duitse markt. RTL 4, 22.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden