Vandaag

RADIO..

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Cor Boonstra, de vertrekkende president-commissaris van Philips, blikt terug op zijn periode bij de elektronica-gigant, analyseert de bedrijfscultuur en probeert de vraag te beantwoorden of het internationaal opererende Philips niet te groot is geworden voor Nederland. Nederland 3, 12.07 uur.

NETWERK Aan de orde is de toekomst van de intensieve veeteelt na de varkenspest, de BSE-crisis en de mond- en klauwzeer-epidemie. Een discussie daarover met oud-landbouwminister Gerrit Braks, LTO-voorman Gerard Doornbos en Eugenie de Borders van de vakgroep dier en recht van de Universiteit Utrecht. Nederland 1, 20.16 uur.

7-DAGEN Een boer uit Joure vertelt hoe Sicco Mansholt dertig jaar geleden op zijn boerderij de toekomst van de moderne agrariër schetste en wat er van die idealen terecht is gekomen. Daarover praten ook twee hoogleraren. Nederland 3, 21.05 uur.

KUNST

DE PLANTAGE Gesprekken met de tweeling Nelleke en Alize Zandwijk, respectievelijk debuterend schrijfster van de roman De dag van de jas en regisseur van de voorstelling Macbeth, die volgende week in première gaat bij het RO-Theater. Ook een optreden van Fay Lovsky. Nederland 3, 17.00 uur.

HET UUR VAN DE WOLF Met de documentaire Vinnie gaat naar Hollywood, over een harde jongen uit het Engelse voetbal en ster in de speelfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Vinnie is nog met twee andere films bezig, met onder anderen Brad Pitt, Nicolas Cage en Robert Duvall. Nederland 3, 19.30 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Filmer Erik Lieshout praat met Arthur Conley, die wereldfaam oogstte met de minstens twee miljoen keer gedraaide hit Sweet Soul Music. De componist woont al meer dan twintig jaar in De Achterhoek, waar hij bekend staat als Lee Roberts. Nederland 3, 11.00 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Aandacht voor de korfbalfinale Blaauw Wit-PKC in Rotterdam, de WK cross in Ostende, de WK kunstrijden in Vancouver, en een terug- en vooruitblik op de wedstrijden van het Nederlands elftal (respectievelijk Andorra en Portugal). Na 20.00 uur een overzicht van alle WK-kwalificatiewedstrijden. Nederland 2, 19.00 uur.

DOCUMENTAIRE

SCHRIJVEN TUSSEN TWEE CULTUREN Korte documentaire over de Dag van de Literatuur die op 23 maart in De Doelen werd gehouden. Over een ontmoeting tussen de Pakistaanse schrijfster Hameeda Lakho en een aantal leerlingen van de Nehalennia-scholengemeenschap in Middelburg. Nederland 3, 16.27 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden