Vandaag

RADIO..

DE VIJFDE VERDIEPING Hoogleraar vervoerseconomie Piet Rietveld, een van de bedenkers van het rekeningrijden, over de ontwikkeling van de mobiliteit. Radio 5, 09.02 uur.

BUITENLANDSE ZAKEN Reportage vanuit België, waar de hoeveelheid chemisch afval uit de Eerste Wereldoorlog nog met de dag toeneemt. Verder de Pales tijn Mouin Rabbani uit Ramallah en Tineke Sanders uit de buurt van Tel Aviv over de sfeer in Israël en de bezette gebieden. Radio 1, 10.04 uur.

DOCUMENTAIRE Burgers, politici en wetenschappers over de wenselijkheid van een referendum. Te horen zijn onder anderen oud-VVD-leider Hans Wiegel, veehouder Bastiaan Smits en een aantal Tweede-Kamerleden. Radio 5, 13.05 uur.

CULTUUR EN MEDIA Een gesprek met Jan Blokker, Volkskrant-columnist, publicist en (scenario)schrijver, over de tentoonstelling Focus op Korea, Oorlogsfotografie en Beeldvorming in de Pers. Verder fotograaf Theo Baart. Hij maakte de foto's voor het fotoboek Atlas van de Verandering met teksten van NRC-journaliste Tracy Metz. Radio 1, 15.10 uur.

WELDENKENDE MENSEN Gesprek over de situatie in Israël en de vraag 'Hoe om te gaan met de diepgewortelde frustraties van de Arabische wereld ten opzichte van het Westen'. Radio 1, 16.05 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Reportage over een nieuw medicijn in de strijd tegen borstkanker. Verder een uitgebreid interview met oud-premier Shimon Peres van Israël, in zijn huidige functie van minister van Internationale Samenwerking. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Over premier Ehud Barak van Israël, die bij zijn verkiezing gepresenteerd werd als de man die het vredesproces weer vlot zou gaan trekken. Verder aandacht voor het laatste debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Al Gore en George Bush. Nederland 1, 20.30 uur.

SPORT

VOETBAL Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Manchester United en PSV in de Champions League. Nederland 2, 19.55 uur.

PRAATPROGRAMMA

MAN BIJT HOND Aandacht voor de Paralympics die beginnen in Sydney. Verder de AKN, die problemen heeft met de buurt over de parkeeroverlast. En een oorlogsveteraan die vertelt over zijn kampverleden. Nederland 1, 18.59 uur.

HET REFERENDUM Na een week debat op het internetforum en stemmen op de website nu het slotdebat over DNA-onderzoek en een DNA-databank. Te gast zijn onder anderen de Kamerleden Wim van de Camp (CDA), Femke Halsema (GroenLinks) en Boris Dittrich (D66). Nederland 3, 20.25 uur.

EER EN GEWETEN Te gast is Saskia Stuiveling van de PvdA. Sinds 1984 is zij verbonden aan de Algemene Rekenkamer. Nederland 3, 21.20 uur.

DE LEUGEN REGEERT Misdaadverslaggever Bas van Hout over de media-aandacht voor de dood en begrafenis van topcrimineel Sam Klepper. Verder een gesprek met twee vrienden van Ismail Abdelghani, die op 29 september om het leven kwam bij een schietpartij op Rotterdam CS. Nederland 3, 23.10 uur.

DOCUMENTAIRE

STUDIO RKK Rond Kerk en Kroeg. Over de Haarlemse Vincentiusvereniging. Een gesprek met dominee Jurjen Beumer over de Sociale Boulevard aan de Nieuwe Groenmarkt. Verder een reportage vanuit Santpoort, waar een parochie een pinkenveiling organiseert om de kas van de parochie te spekken. Nederland 1, 16.32 uur.

THE PRICE OF FAME Over de schaduwzijden van het celebrity-schap, zoals de constante aandacht van de media, het gebrek aan privacy en het isolement waarin sommige beroemdheden verkeren. Fox, 22.30 uur.

BROODDAG Over een gehucht, tachtig kilometer ten noorden van St. Petersburg, waar alleen nog een groepje bejaarde mensen is achtergebleven. Ze leven totaal geïsoleerd, maar één keer per week komt de trein langs die hun brood brengt. Nederland 1, 22.41 uur.

GREAT COMMANDERS Over Napoleon, die wordt beschouwd als een van de grootste militaire bevelhebbers aller tijden. Discovery Channel, 23.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden