VANDAAG

In DINGEN DIE GEBEUREN aandacht voor de Urker cultuur, waar de burgemeester zich bleek te kunnen vinden in de bekogeling door 200 jongeren van een ontuchtpleger: 'Een taakstraf wordt op Urk niet gezien als een straf, maar als een lachertje.' Verder aandacht voor de vraag hoe de politie omgaat met...

RADIO

ACTUALITEITEN

MIDDAGEDITIE combineert het theaterjubileum van Jeroen van Merwijk met 'de leuke kant van de asieldiscussie in Nederland: Amsterdam trakteert nieuwkomers op een dagje Artis'. Nederland 3, 12.00 uur.

In het kader van de Bijlmer-enquête laat 2 VANDAAG de Leidse toxicoloog De Wolff aan het woord. De Wolff vindt dat gezondheidsonderzoeken van overlevenden na rampen tot de standaardprocedure moeten behoren. Nederland 2, 17.29 uur.

SPORT

EO's MAN/VROUW laat mannen en vrouwen praten over topsport . Nederland 2, 21.00 uur.

STUDIO NOS biedt beelden van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Collalbo en van de Italiaanse bekerwedstrijd Bologna-Juventus. Nederland 3, 23.00 uur.

AMUSEMENT

Voor het toeristisch magazine WORLDWIDE toog Bianca van der Geest naar het Drentse Dalerveen, waar schildercursussen worden gegeven in een driehonderd jaar oude Saksische boerderij.

Verder doorkijkjes in Legoland, het madurodam annex pretpark in Denemarken waarin bijna 45 miljoen legosteentjes zijn verwerkt. Sinds de opening in 1968 zijn er meer dan 25 miljoen mensen op bezoek geweest. Nederland 1, 19.02 uur.

In BUREN ontrafelt Frans Bromet de problemen die ontstaan als je een manege en een woonwagenkamp naast elkaar plaatst. Nederland 3, 20.18 uur.

'Over smaak valt te twisten' is het thema in RONDOM TIEN. Cees Grimbergen praat met onder anderen Helmer Koetje van het Commissariaat voor de Media over de toenemende hoeveelheid seks en geweld op tv. Nederland 1, 22.30 uur.

In PILOT NIGHT, het maandelijkse halfuur zendtijd dat RTL 4 ter beschikking stelt aan programmamakers die iets nieuws willen proberen, aandacht voor het fenomeen 'belastingparadijs'. RTL4, 23.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden