VANDAAG

TIJD VOOR TWEE Frits Spits is in gesprek met Sonja Barend. Volgende week begint zij aan een nieuwe reeks afleveringen van haar talkshow....

ELLEN VAN DEN BOOMGAARD

DE SCHATKAMER komt met een portret van de langste straat van Nederland: de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Den Haag is een stad met twee gezichten. Al in de vorige eeuw beschreef een journalist de denkbeeldige grens die door Den Haag loopt, een grens die de 'hoeden' scheidt van de 'petten'. Die grens loopt globaal over de Laan van Meerdervoort. Radio 5, 14.02 uur.

MONTAIGNE ontvangt als gast de ex-diplomaat en vertaler Frans-Joseph van Agt. Van 1954 tot 1956 was hij tweede secretaris van de Nederlandse ambassade in Moskou, van 1980 tot 1986 was hij ambassadeur. Onlangs vertaalde Van Agt van de Russische dichter Alexander Poesjkin De nachtegaal en de roos en Jevgeni Onegin. Radio 5, 15.02 uur.

SOLINA Korte Nederlandse film van Jacco Groen over een jonge vrouw met een knobbel op haar schouder, die in een klein dorpje arriveert. Als de dorpelingen haar 's nachts horen zingen, moeten ze helemaal niets meer van haar weten. De film won deze week op het Filmfestival Santiago een prijs voor de beste regie, de beste film en de beste actrice. Nederland 3, 19.57 uur.

STUDIO SPORT komt met een rechtstreeks verslag van de wedstrijd Ferencváros tegen Ajax in de Champions League. Nederland 2, 20.00 uur.

HAGENS heeft als gast Joop van der Reijden, voorzitter van Veronica. Een gesprek over de kijkcijfers en marktaandelen van Veronica, waarover Van der Reijden niet tevreden is. Verder stelt Pieter Jan Hagens de vraag wie de Nederlandse Celestijnen zijn, naar aanleiding van het boek De Celsetijnse Belofte, al maanden een bestseller. De inzichten die in dit boek worden verkondigd, zouden het leven van miljoenen mensen hebben veranderd. Veronica, 20.35 uur.

TELEVIZIER komt met een reportage over extra agenten op straat. Vorig jaar beloofden D66 en de VVD tienduizend extra politiemensen, maar van die belofte is volgens een aantal korpschefs niets terechtgekomen. Verder een verslag naar aanleiding van de conferentie over conventionele bewapening in Wenen. Nederland 1, 21.21 uur.

UITGELICHT besteedt aandacht aan het tijdschrift Cabaret. Het blad is al na vier nummers ter ziele. Een gesprek met hoofdredacteur Kick van der Veer. Ook kijkt de rubriek naar de alternatieve komedie Debiteuren-crediteuren, waarmee het Jiskefet-team volgende week begint. Radio 2, 22.04 uur.

HOEZO HOLLYWOOD Documentaire reeks over de Europese bladzijden uit de filmgeschiedenis. In deel 3, De bevrijde camera, aandacht voor de snelle ontwikkeling van de naoorlogse, Duitse filmindustrie. Nederland 3, 23.22 uur.

FILMSPOT EXTRA Presentator Jac. Goderie blikt terug op vijftien jaar Gouden Kalveren, met beelden van uitreikingen van toen. Eveneens interviews met personen die ooit een kalf hebben gewonnen. Nederland 1, 23.45 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden