VANDAAG

REIZIGER IN MUZIEK Jazz-diva Betty Carter komt met Matth Hughes (bas), Willie Terril (drums), Xavier Davis (piano) en Marc Schim (tenorsax) naar de studio....

BUITENHOF Mr M. Wladimiroff verdedigt de van oorlogsmisdaden verdachte Serviër Tadic. Deze week kwam hij terug uit Joegoslavië waar hij ontlastend bewijsmateriaal verzamelde. Minister Borst debatteert met prof. Van Hall en cardioloog Kingma over de inkomens van medisch specialisten. Commissaris van de koningin Vonhoff wordt ondervraagd over benoemingen van burgemeesters. Ned 3, 12.05 uur.

RADIO 1 JOURNAAL Is er nog wel linkse oppositie in de Tweede Kamer? De actualiteitenrubriek staat uitvoerig stil bij het vijfjarig bestaan van GroenLinks. Rudi Boon en Max van Weezel praten met politiek leider Paul Rosenmöller. Ze zullen onder meer vragen of het juist de taak van de politieke erfgenamen van de CPN, PSP en PPR is om het kabinet te achtervolgen met vragen over de mislukte sollicitatie van Lubbers voor de post van NAVO-secretaris-generaal. Radio 1, 13.30 uur.

LOPENDE ZAKEN volgde Enneüs Heerma in de aanloop naar de CDA-partijraad en de presentatie van het rapport Nieuwe wegen, vaste waarden, waarin de toekomst van het CDA wordt geschetst.

Nederland 3, 20.36 uur.

DE KRESJ Documentaire over anti-autoritair opvoeden twintig jaar geleden in de Amsterdamse binnenstad.

Nederland 3, 21.21 uur.

BRANDPUNT Tweede deel van historisch overzicht 35 jaar Brandpunt. Het fameuze interview uit 1967 van Ed van Westerloo en Aad van den Heuvel met Soekarno, kort na diens val. Ook het interview met Dries van Agt in de tuin van het Catshuis in 1981. Nederland 1, 21.32 uur.

RUR Jan Lenferink ontvangt in de foyer van het Amsterdamse Felix Meritis: Eli Asser, die dezer dagen zijn comeback beleeft met het toneelstuk Rembrandt was mijn buurman.

Urbanus die toert door Nederland met nieuw theaterprogramma. En Blonde Sien met herinneringen aan 'het liederlijke en ontroerende Amsterdam'.

RTL 4, 21.40 uur.

EEN PRETTIG GESPREK Theo van Gogh praat met Dick Maas, regisseur van onder meer Flodder en De Lift en eigenaar van van filmproduktiebedrijf First Floor Features.

SBS 6, 23.45 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden