VANDAAG

MIDDAGEDITIE De Holland Media Groep wil voor haar programma's op RTL 4, RTL 5 en Veronica een gulden per aansluiting vragen....

TIJD VOOR TWEE Michael van Praag, voorzitter van de voetbalclub Ajax, is te gast bij Frits Spits. Radio 2, 12.02 uur.

SPREEKUUR Goedele Liekens praat met Antoinette Hersenberg over haar leven en over de verschillen tussen Nederland en België. Nederland 2, 15.00 uur.

KLEUR BEKENNEN Martin Simek in gesprek met Nousicaa Marbe. Deze, sinds 1982 in Nederland wonende schrijfster behoort tot de Roemeense adel. In haar eerste roman Mândraga blikt zij terug op de geschiedenis en de rijkdom van het Roemeense landgoed dat in haar bezit is. Radio 5, 16.02 uur.

5 UUR SHOW Leah Rabin, weduwe van de in 1995 vermoorde premier Rabin van Israël, is de hoofdgast. Zij praat over de documentaire Warrior Yitzhak Rabin peacemaker van Willy Lindwer, die de NCRV volgende week uitzendt. RTL 4, 17.05 uur.

2 VANDAAG Aandacht voor de actie die Natuurmonumenten deze week begint voor het behoud van de korenwolf, de wilde hamster die nog sporadisch in Limburg voorkomt. Er zijn nu waarschijnlijk nog maar een paar honderd korenwolven die op het Zuid-Limburgse akkerland leven. Verder aandacht voor de verkiezingen. Nederland 2, 17.29 uur.

DE RIJDENDE RECHTER Frank Visser, in het dagelijks leven kantonrechter te Zaandam, reist door het land en doet uitspraken in uiteenlopende rechtszaken. Die uitspraken zijn bindend. Nederland 1, 19.00 uur.

RADIOCAFÉ Nederland en België zijn nauw verwant, maar verschillen sterk op politiek gebied. Dick Klees praat met Derk Jan Eppink, auteur van Vreemde buren, over de overeenkomsten en verschillen tussen beide landen. Over politiek in Nederland en België. Radio 1, 20.02 uur.

NETWERK Het tweede deel in een serie over kinderprostitutie. Nederland 1, 20.25 uur.

CLOSE-UP Documentaire van Boudewijn Schoevert over de Amerikaanse bariton Thomas Hampson. Nederland 1, 23.02 uur.

OMNIBUS De Engelse schrijver Nick Hornby werd in Nederland bekend met Fever Pitch, over Hornby's idolatrie van de voetbalclub Arsenal. In Groot-Brittannië is hij inmiddels de best verkopende auteur van zijn generatie. In Omnibus een portret van Hornby. BBC 1, 23.50 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden