Vandaag

RADIO..

DE AVONDEN Harry Muskee (Cuby & the Blizzards) interviewt Berend Groen, beeldend kunstenaar te Zeijen. Eerste deel van twintigdelige serie. Radio 5, 22.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Achtergrondreportage over de Kosovaarse stad Orahovac. De Nederlandse KFOR-eenheid, die het land binnentrok om Serviërs en Albanezen tegen elkaar te beschermen, heeft zijn taak volgens de Serviërs slecht uitgevoerd. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Portret van de Belgische minister Louis Michel van Buitenlandse Zaken, die zich ten doel stelt zijn land weer op de politieke wereldkaart te zetten. Michel zegt in de politiek zijn hart te volgen en daardoor vaak verder te gaan dan zijn collega's. Nederland 1, 20.30 uur.

DRAMA

SHOCKERS Psychologisch drama over obsessie, wantrouwen en angst. Over weduwnaar Mike die zijn tienerdochter en zijn zoon alleen probeert op te voeden. Nederland 3, 23.10 uur.

PRAATPROGRAMMA

SPORTKWESTIES Gestolen goud. Over mensen die door hun eigen stommiteiten of door foute jurybeslissingen het olympische goud aan hun neus voorbij zagen gaan. België 2, 21.55 uur.

DE WEEK VAN WILLIBRORD Willibrord Fréquin bezoekt Ferdi E., de man die in 1987 Gerrit Jan Heijn ontvoerde en vermoordde. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar en tbs. Willibrord sprak hem na dertien jaar gevangenisstraf tijdens een proefverlof, praatte met zijn vrouw die hem al die jaren trouw is gebleven, en bezocht ook Ronald Jan Heijn, de zoon van de vermoorde Heijn. De advocaat van Ferdi E. zou volgens SBS willen uitzoeken hoe het mogelijk was dat een aantal journalisten wist dat E. met proefverlof zou gaan. SBS 6, 21.55 uur.

DOCUMENTAIRE

BIJ ONS OM DE HOEK De andere kant. De VPRO stelde vier jonge makers in staat om korte documentaires te maken over het dagelijks leven. In deze aflevering een portret van een veranderende buurt; over twee restaurants aan de rand van de Jordaan. Nederland 3, 15.18 uur. Herhaling.

MR DEATH: THE RISE AND FALL OF FRED A. LEUCHTER JR Over de Amerikaanse ingenieur Fred Leuchter, gespecialiseerd in het ontwerpen van elektrische stoelen, injectieapparatuur, galgen en gaskamers. De documentaire begint met zijn succesvolle carrière, maar verandert halverwege van toon, als Leuchters onderzoek naar Auschwitz en vergassing aan de orde komt. Nederland 3, 20.25 uur.

DE DILEMMA'S VAN HET KLONEN Clone age. De Britse regering gaf vorige maand haar toestemming voor het klonen van menselijke cellen. Ondanks deze stap blijft het in Engeland wel verboden om op die manier een individu te creëren. De documentaire zet voor- en tegenstanders van de techniek tegenover elkaar. Discovery Channel, 20.00 uur.

REPUTATIONS The secret life of Richard Nixon (2). Nixon onderging vlak voor zijn dood een opvallende transformatie. Nieuwe gegevens tonen aan dat hij de vredesbesprekingen in Vietnam saboteerde om zijn campagne voor het presidentschap te bevorderen. BBC 2, 22.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden