VANDAAG

WELDENKENDE MENSEN Onder leiding van Anil Ramdas wordt gesproken over het televisieprogramma Sex voor de Buch. Met onder anderen filosoof René Boomkens, seksuologe Willeke Bezemer en televisiemaker Menno Buch....

DE SCHATKAMER Klapschaatsen in Nagano. De klapschaats heeft een revolutie in de schaatssport veroorzaakt. Het ene na het andere wereldrecord sneuvelt. Toch is het niet zo lang geleden dat niemand op de klapschaats wilde staan. Reden voor programmamaker Willem Davids om de relatie tussen topsporters en uitvinders te onderzoeken. Radio 5, 14.02 uur.

FAST FORWARD Magazine voor en door jongeren. Bestaat er een relatie tussen het modebeeld en eetstoornissen? Wat zijn Gothic-feesten? En een reportage over Titus, een achttienjarige acteur die momenteel met de voorstelling Bernadetje door Europa reist. Nederland 1, 19.00 uur.

WASKRACHT! Aandacht voor de gevaren van wat wordt genoemd elektrostress. Verder een reportage over een ex-stagiaire van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter. Nederland 3, 19.55 uur.

NETWERK Een portret van de schaatser Bart Veldkamp. Voorheen een rebel uit Den Haag, thans een Rode Duivel op klapschaatsen. Veldkamp vertelt in de reportage over zijn motieven om van nationaliteit te veranderen. Nederland 1, 20.25 uur.

B.O.T.S. Nieuwe show waarin mannen en vrouwen het onder leiding van Caroline Tensen tegen elkaar opnemen. RTL 4, 20.30 uur.

ZEMBLA De helft van alle wachtlijsten in ziekenhuizen is onnodig of niet reëel. Dit zegt hoogleraar E. Roscam Abbing in de documentaire Ziek van het wachten. Minister Borst van Volksgezondheid onderzoekt momenteel de problemen van de wachtlijsten. Nederland 3, 20.50 uur.

BAREND & VAN DORP Youri Mulder, spits van de Duitse voetbalploeg Schalke '04, is te gast. Vitesse-voetballer John van den Brom vertelt over zijn knieblessure. En een reportage over de interland tussen Namibië en Zuid-Afrika, dat Ajax-speler Benni McCarthy in de gelederen heeft. RTL 4, 21.30 uur.

DE BESLISSERS Michiel Bicker Caarten ontvangt Greenpeace-directeur Thilo Bode, Gasunie-voorzitter George Verberg, sjeik Yamani (ambasadeur van de Arabische olieproducerende landen) en Lester Brown, president van het Worldwatch Institute. Zij debatteren over het gebruik van conventionele energievormen en de gevolgen daarvan voor de economie en het milieu. Nederland 2, 23.35 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden