Vandaag

ONTBIJT TV Reportage over het Amsterdams Promenade Orkest dat met de ondergang wordt bedreigd. En een bericht over museumdirecteuren die vandaag uit heel de wereld bijeenkomen in Amsterdam om een strategie te bepalen tegen de roof van kunstschatten....

DINGEN DIE GEBEUREN Jeroen Piket, ooit de jongste schaakgrootmeester van Nederland, spreekt met oud-bondscoach Hans Bouwmeester. En een gesprek met psychologe Agneta Fischer. Zij onderzocht waarom vrouwen niet doorstromen naar de top. Radio 5, 9.00 uur.

1 OP 1 Hoogleraar milieukunde Lucas Reijnders praat over Het boerenbedrijf in de Lage Landen, een standaardwerk dat hij schreef over de Nederlandse boeren. Radio 1, 9.04 uur.

MIDDAGEDITIE Bericht uit Emmeloord waar de jeugd 750 gulden krijgt voor de belofte geen drugs te gebruiken. Nederland 3, 12.00 uur.

MONTAIGNE Gesprek met Geert Postma van het Groningse veilinghuis waar vrijdag brieven van Gerard Reve worden geveild. Die waren onder andere gericht aan een medewerker van het Letterkundig Museum. Vraag is hoe juist hij de brieven van de hand kon doen. Radio 5, 14.02 uur.

2 VANDAAG Reportage over de religieuze Amish-gemeenschap in Pennsylvania, Amerika. Het gaat niet goed met de Amish, die op grond van hun religie de aarde op 'ouderwetse' (ploeg en paard) manier bewerken. De in klederdracht gestoken gemeenschap wilde tot voor kort niet gefilmd worden, maar nood breekt wet. Nederland 2, 17.29 uur.

HET BLAUWE LICHT Anil Ramdas en Stephan Sanders praten in dit mediaprogramma over onder meer de actualiteitenrubriek Netwerk en de opvoedkundige waarde van massahysterie. Nederland 3, 19.51 uur.

CHAMPIONS LEAGUE Rechtstreeks de wedstrijd tussen PSV en Newcastle United. Na afloop een integraal verslag van Manchester United tegen Feyenoord. Nederland 2, 20.00 uur.

KAAP DE GOEDE HOOP Nieuw magazine van de RVU met portretten van 'inspirerende mensen'. Nederland 3, 21.25 uur.

DE KWESTIE Volgens Mehmet Ülger, co-auteur van een boek over de Grijze Wolven, zijn tal van Turkse culturele instellingen, sportverenigingen en moskeeën broeinesten van extreem rechts gedachtengoed. Moeten die instellingen niettemin subsidie krijgen? RTL 5, 22.45 uur.

TEEVEE STUDIO Gast is journalist Hugo Camps, onder meer bekend van Elsevier en NRC Handelsblad. Nederland 1, 23.33 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden