VANDAAG

WELDENKENDE MENSEN De journalistiek hanteert schijnbaar neutrale criteria. Maar de manier van selecteren bevestigt de vooronderstellingen die er bestaan. Een discussie over de belangen achter het nieuws....

NPS-BIJLAGE besteedt aandacht aan vage klachten als moeheid, onverklaarbare hoofdpijn en duizeligheid. Meestal gaat het vanzelf over, soms duurt het langer en weet de huisarts er ook geen raad mee. Een gesprek met een arbeidspsycholoog, een psychotherapeut, een huisarts en met patiënten. Radio 5, 13.08 uur.

FAROS In het Dolfinarium te Harderwijk wordt onderzoek gedaan naar de sonar van dolfijnen. Hiermee kunnen objecten onder de grond worden ontdekt. Wat levert dit op? Faros neemt een kijkje in Harderwijk en spreekt hierover met Ron Buiter, de huisbioloog van het Dolfinarium. Radio 5, 16.02 uur.

ZWITSERLAND-NEDERLAND Rechtstreeks verslag van de tweede wedstrijd van Oranje in het EK-voetbal. Het programma wordt voorafgegaan door een voorbeschouwing van een half uur. De wedstrijd zelf begint om 20.30 uur. De eerste wedstrijd van Oranje tegen Schotland (0-0) werd bekeken door 7,6 miljoen televisiekijkers. Nederland-Schotland is hiermee tot nu toe het best bekeken tv-programma van dit jaar. Nederland 2, 19.48 uur.

FAMILIE is een serie films van jonge regisseurs over hun eigen familie. In dit tweede deel verhuist de oma van filmer Bart van Geel. Lang geleden liet zij haar geboortedorp Vught achter zich om haar eigen gezinsleven op te bouwen. Nu, na 84 jaar, keert zij terug naar haar geboortegrond om een aanleunwoning te betrekken. Nederland 1, 21.23 uur.

BESTEMMING SCHIPHOL In de nieuwe AVRO-serie over luchthaven Schiphol vertellen reizigers over hun ervaringen met de Amsterdamse luchthaven. In aflevering 1 volgt presentator Bas Westerweel een minderjarig kind dat zonder zijn ouders reist, op Schiphol ook wel 'ummetje' (unaccompanied minor) genoemd. Nederland 1, 22.29 uur.

ZEMBLA: MOLUKSE SCHIJNBEWEGINGEN Deze week herdacht de Molukse gemeenschap dat bij de treinkaping van 1977 zes Molukse kapers werden gedood. Twintig jaar na de gijzelingsacties leeft onder jongeren het ideaal van een Vrije Molukse Republiek weer op. De BVD liet onlangs weten Molukse jongeren opnieuw in de gaten te houden. Volgens de geheime dienst houdt de derde generatie er radicale ideeën op na. In Zembla een beeld van de Molukse jeugd en hun idealen. Nederland 3, 23.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden