vandaag

DINGEN DIE GEBEUREN In Engeland wil een echtpaar een embryo laten invriezen om het kind later - wanneer het beter schikt in hun drukke leven - ter wereld te brengen....

DE DAG VAN... Sarah Verroen. VPRO radiomakers presenteren deze zomer hun eigen radiodag. Verroen praat met allerhande gasten over wonen en leefomgeving in de breedste zin van het woord. Onder anderen Emma Brunt (11.00 - 12.00), Ethel Portnoy (13.00 - 14.00) en Ton van Kalmthout (15.00 - 16.00). Radio 5, 9.00 uur.

EK ATLETIEK Rechtstreeks verslag van de Europese Kampioenschappen atletiek in Budapest. Nederland 2, 17.15 uur en 19.25 uur.

SPOREN VAN ONSCHULD Slot van een zesdelige Engelse documentaireserie over de rol van de wetenschap in de strijd tegen de criminaliteit. De geheime oorlog. Het Amerikaanse bureau voor drugsbestrijding, de DEA, zet forensische wetenschappers in om doorvoer van drugs te voorkomen. Nederland 2, 21.20 uur.

TITANIC De gelukkigen die Discovery via de kabel ontvangen, konden afgelopen zondag live de duikexpeditie naar het wrak van de Titanic volgen. Vandaag beginnen de onderzoekers met de inspectie van het opgedoken materiaal. Discovery, 22.00 uur.

37' Schatten über dem Gleis. Reportage over het verwerkingsproces van mensen die (beroepsmatig) worden geconfronteerd met ongelukken met een dodelijke afloop. Duitsland 2 22.15 uur.

OVERLEVEN De ware Lodewijk. Waar ligt Lodewijk XVII begraven, in Delft of in Parijs? DNA-onderzoek moet uitwijzen of de nazaten van de Delftse Lodewijk werkelijk de erfgenamen zijn van de Franse troon. Aflevering in een serie over wetenschappelijke doorbraken. België 2, 22.20 uur.

INSIDE STORY Drug raped. In Groot Brittannië is het bezit van het slaapmiddel Rohypnol onlangs strafbaar gesteld. Niet alleen om eigen gebruik tegen te gaan, maar ook omdat het medicijn is ontmaskerd als de ideale date rape drug. Verkrachters schijnen het te gebruiken om hun slachtoffers te verdoven, alvorens hun slag te slaan. BBC 1, 23.20 uur.

DE ACHTBAAN De digitale diva's. Op het Internet kun je je voordoen zoals je zelf wilt. De anonieme manier van communiceren biedt de gebruiker de mogelijkheid om te spelen met identiteit. Sommigen leggen zelfs hun hele leven bloot via de computer. Nederland 1, 23.25 uur.

EDINBURGH NIGHTS De BBC doet vanaf vandaag iedere dag verslag van het Edinburgh Festival. In de eerste aflevering onder meer een gesprek met komiek Rob Newman. BBC 2, 0.15 uur.

ONDERNEMEN MET DE EURO De invoering van de euro komt steeds dichterbij en nog steeds weten velen niet precies wat dat inhoudt. Vandaar deze driedelige programmaserie over de Europese Monetarie Unie en de introductie van de euro. Aflevering 1: De kosten en de baten. Nederland 2, 23.35 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden