VANDAAG

WERELDNET is een wereldwijd, rechtstreeks praatprogramma over lokaal nieuws overal ter wereld. Lokale berichtgeving van Fraukje Santing in Ankara (Turkije), Erel Hofmans in Boston (Verenigde Staten) en Jan Stracke in Melbourne (Australië)....

Ontbijt TV Socioloog Hans van der Brug van de Universiteit van Amsterdam is te gast. Hij schreef een proefschrift over de drijfveren van hooligans. Verder onder meer een reportage over de Ambachtelijke IJsvakbeurs. Wat is lekkerder: Nederlands of Italiaans? Nederland 1, 07.29 uur.

DINGEN DIE GEBEUREN Het is een historische gebeurtenis: Britse wetenschappers slaagden erin een kloon te maken van een volwassen schaap. Het namaken van mensen komt zo een stap dichterbij en de medische ethiek staat opnieuw ter discussie. Moeten de mensen blij zijn met deze ontwikkeling? Radio 1, 09.02 uur.

DE OMGEVING In de Noord-Indiase stad Mirzapur is voor vijftig miljoen gulden een rioolzuiveringsinstallatie gebouwd die gebaseerd is op bacteriële vergisting. De fondsen daarvoor zijn verstrekt door het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking. Weggegooid geld, meent de Indiase hoogleraar waterbouwkunde Veer Bhadra Mishra; het anaerobe systeem kan volgens hem niet werken onder tropische omstandigheden. Radio 5, 10.02 uur.

DE LATE OCHTEND staat deze week in het teken van 'het mysterie'. Tot en met vrijdag praat Judith de Bruijn met bekende Nederlanders en specialisten over geesten, spoken, fabels, legenden, helderzienden en bijgeloof. Vandaag ontvangt De Bruijn verteller Willem de Ridder en Mas van Poelje, die alles weet over de verzonken stad Atlantis. Nederland 1, 11.00 uur.

MIDDAGEDITIE Er moeten meer vrouwen in hogere functies bij de overheid komen, stelt Middageditie. Een gesprek met Benita Plesch, de rechterhand van minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken. Als directeur-generaal van de algemene bestuursdienst leidt zij de reorganisatie van de top van de rijksoverheid. Nederland 3, 12.00 uur.

5 UUR SHOW Deze week doen Myrna Goossen en Viola Holt opnieuw aan een goed doel. Het Wereld Natuur Fonds mag op aandacht rekenen. Voorts: een prijsvraag over de Amerikaanse soap The Bold & the Beautiful en Mariska Hulscher, die als hoofdgast wordt ondervraagd. RTL 4, 17.0 uur.

DEBAT OP 5 Overheden en ambtenaren die bij de uitvoering van hun wettelijke taken milieudelicten plegen, zijn niet strafrechtelijk vervolgbaar. Dit is in een aantal arresten van de Hoge Raad vastgesteld. Veel strafrechtjuristen, het Openbaar Ministerie, de PvdA en de VVD vinden dat er een aanpassing van de strafwet moet plaatsvinden. Moet de immuniteit van de overheid worden opgeheven? Minister Sorgdrager (D66) is er nog niet uit. Radio 5, 21.02 uur

SPORTNIEUWS CAFÉ Louis van Gaal ('Ik weet precies hoe ik met de media moet omgaan') neemt met presentatrice Elsemieke Havenga de kranten door. Martin Ros verzorgt dit keer de dagelijkse column. RTL 5, 18.35 uur.

HET KLOKHUIS Alle honden stammen af van de wolf. Maar sommige rassen zijn daar door het fokken al zo ver van verwijderd, dat hun vacht eigenlijk geen hondenvacht meer is. In zo'n geval moet er een hondentrimmer aan te pas komen. Waarom moet een poedel worden geschoren? Nederland 3, 18.40 uur.

GOUDKUST Marco Bakker speelt een gastrol. Hij doet alsof hij de vlotte vijftiger Howard is, een liefhebber en eigenaar van Harley Davidsons. SBS 6, 19.00 uur.

NETWERK De koersen op de Amsterdamse beurs stijgen tot ongekende hoogte en Nederland belegt massaal. Hoe lang duurt dat nog? Netwerk volgde een klas aanstaande beleggers op de Optiebeurs. Nederland 1, 20.25 uur.

DE AVONDEN Even na tien uur het literair variété Music Hall, met verhalen van Hafid Bouazza, Ruben van Gogh, Jan Mulder en Frans Stuger. Tevens muziek van het Music Hall-orkest, met als speciale attractie zangeres Monique Klemann. In het tweede uur de rubriek Donkere Materie van Marten Minkema, over het met sluiting bedreigde Kantoormachine Museum te Alkmaar. Radio 5, 22.02 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden