vandaag

1 op 1 Vandaag wordt de koppelingswet van kracht. Te gast is een van de architecten van het asielzoekersbeleid, VVD-Tweede-Kamerlid Jan Rijpstra....

TENNIS Rechtstreeks verlag van het tennistoernooi van Wimbledon. Nederland2, 13.08 uur, Nederland 2, 19.00 uur.

KUNSTBENDE Kunst- en cultuurwedstrijd met zelfbedachte en - gemaakte inzendingen van jongeren tussen 13 en 19 jaar. Voorrondes uit Amsterdam en Noord-Holland. Nederland 2, 18.30 uur.

OUDE KLOOSTERGEBRUIKEN God op glas. Over het maken van ramen met religieuze afbeeldingen. Nederland 1, 19.02 uur.

WK JOURNAAL Het laatste nieuws over het Nederlands elftal. Nederland 2, 20.10 uur.

SIMEK ONTMOET! Martin Simek spreekt niet met één gast, maar met vijftig lotgenoten die, net als Simek zelf, hun vaderland moesten ontvluchten. Uitzending ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van het UAF (University Assistance Fund). Nederland 3, 20.22 uur.

DE WERELD IS KLEIN Het schoonste spel is overspel. Hoe spannend is het leven van een privé-detective? Voor de verandering worden detectives Frederik en Lionel gevolgd en gefilmd met een verborgen camera. België 1, 21,20 uur.

DE AVONDEN Onder meer een portret van de Amerikaanse zanger-gitarist Graham Parker. Radio 5, 22.02 uur.

MASSIV Debat: Suriname - Nederland. Een dialoog in ontwikkeling. Guilly Koster praat onder anderen met advocaat Gerard Spong en journalisten Roy Khemradj en John Jansen van Galen over de moeizame relatie tussen beide landen. Nederland 1, 22.05 uur.

DANCING IN THE STREET Tiendelige documentaire-serie over de geschiedenis van de rock 'n roll. In de eerste aflevering aandacht voor Fats Domino, Little Richard en Chuck Berry. België 2, 22.20 uur.

DIANA TRIBUTE CONCERT Registratie van een galaconcert in Althorp House ter gelegenheid van de 37ste geboortedag van prinses Diana. Met optredens van onder anderen Chris de Burgh, Cliff Richard en het Soweto String Quartet. BBC 1, 22.30 uur.

LAAT OP DE AVOND De snelheid. De makers van de VPRO-serie Laat op de avond na een korte wandeling kijken voor de laatste aflevering terug op hun materiaal: 1400 uur film, video en digitale video worden opnieuw tegen het licht gehouden. Nederland 3, 23.03 uur.

ANDERS BEGAAFD Serie reportages over verstandelijk gehandicapten. Aflevering: Relaties. Zoektocht naar de problemen die verstandelijk gehandicapten ondervinden bij het opbouwen van een relatie. Nederland 2, 23.20 uur.

RETOURTJE '60 Over de idealen van de jaren zestig. Gast: Wil van Sebille, de 'afstandsmoeder'. Nederland 1, 23.38 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden