VANDAAG

AAN DE SLAG Een gesprek met snoepfabrikant Izaak van Melle, die uitgesproken ideeën heeft over het milieu, de Noord-Zuidverhouding en het leiden van een bedrijf....

VAN BELANG Een reportage over de opvoedingsmethoden van Turkse vrouwen. Er blijkt een methode te zijn om kinderen meer te laten eten, door in de köfte (gehaktballetjes) dubbeltjes en kwartjes mee te bakken. Radio 5, 10.02 uur.

PUNCH heeft een gesprek met sociologe Agnes Sommer, die jarenlang in Oeganda en Kenia werkte. Ze vertelt over haar fascinatie voor deze landen en over de dubbelzinnige verstandhouding tussen westerlingen en autochtonen. Verder een reportage over de experimentele strafinrichting De Rolpaal, waar wordt getracht criminele jongeren met lichamelijke arbeid en intensieve begeleiding weer op het rechte pad te brengen. De resulaten zijn opmerkelijk: slechts 20 procent van de jongeren is weer met de politie in aanraking gekomen. Normaal is dat 80 procent. Radio 5, 11.02 uur.

OPHEF EN VERTIER Een interview met VPRO-programmamaker Roel Bentz van den Berg. Pas geleden verscheen zijn boek De luchtgitaar: een bundel artikelen over popsongs die hij als essentieel beschouwt. Radio 5, 15.02 uur.

HIER EN NU komt met de laatste ontwikkelingen rond de Nederlandse blauwhelmen en de Bosnische vluchtelingen in Srebrenica. En: hoe sociaal is de sociale werkplaats? Gehandicapten kunnen niet of nauwelijks voldoen aan de zware eisen die worden gesteld aan de produktie. Velen zijn inmiddels ontslagen. Ten slotte een reportage uit Moskou. De verschillen tussen buitensporige rijkdom en absolute armoede zijn enorm. Nederland 1, 21.21 uur.

DOKUMENT vertelt het levensverhaal van twee Italianen die zich ongeveer dertig jaar geleden in Nederland hebben gevestigd. Een documentaire over de zoon van een schoenverkoper uit zuid-Italië, die tegenwoordig eigenaar is van een restaurant in Amsterdam, en over een Italiaan die zich in een Gronings dorpje heeft gevestigd om een park te exploiteren vol tuinkabouters en gipsen beelden. Nederland 1, 22.43 uur.

CIA De eerste van zes documentaires over deze ondoorgrondelijke organisatie. Vlak voor de overgave van Hitler begroeven medewerkers van de Duitse geheime dienst microfilms van hun archieven, met informatie over het Rode leger. Een aantal van de Duitsers die verantwoordelijk waren voor de verdwijning van de films, ging later werken voor de CIA. RTL 5, 23.45 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden