VANDAAG

DE TEMPEL VAN BABYLON Het onderscheid tussen allochtoon en autochtoon lijkt steeds kunstmatiger te worden, menen de samenstellers van een serie van vier discussieprogramma's over de multi culturele samenleving in Nederland....

DE KEUZE VAN DEKEYSER: 'EN B.B SCHIEP DE VROUW' 'Brigitte Bardot is van alle tijden, zoals elke mythe', schreef Simone de Beauvoir ooit over het fenomeen. Via archiefbeelden en interviews met onder anderen Roger Vadim, Benoite Groult en Shere Hite wordt tevens een beeld geschetst van de tijdgeest van toen. In hoeverre heeft Bardot pionierwerk verricht voor de status van de vrouw? BRTN 2, 19.50 uur.

AFRIKA, EEN HERONTDEKKING Hoe zijn de stereotype beelden waarmee we ons Afrika voorstellen eigenlijk ontstaan? Belangrijker nog: kloppen ze ook. De VPRO besteedt er een drie uur durende thema avond aan met dr. David Livingstone, Henry M. Stanley, Gore Vidal, Basil Davidson, Marsye Condé, Adriaan van Dis en Tarzan, alsmede drie documentaires van Fred van Dijk en Anil Ramdas. Nederland 3, 20.57 uur.

BRANDPUNT In het geriatrisch verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl stierven vier bejaarden onder verdachte omstandigheden. De vrouw die hun een fatale injectie insuline gaf, Martha U, kreeg van de media de naam 'engel des doods'. Wie is deze vrouw en waarom kwam zij tot haar daad. Vanavond wordt het stilzwijgen rond haar persoon doorbroken. Het is voor het eerst in Nederland dat een cameraploeg toestemming kreeg de gehele procesgang te filmen. Zo komt ook de vrouw zelf aan het woord: 'Ik heb het gedaan uit mededogen'.

Nederland 1, 21.31 uur.

KRUISPUNT Een reportage over goed opgeleide dertigers die weer bewust kiezen voor de katholieke kerk. Gaat de katholieke kerk werkelijk een nieuwe bloeiperiode tegemoet of gaat slechts het om incidentele gevallen?

Nederland 1, 22.28 uur.

EEN PRETTIG GESPREK MET: JOOP VAN DEN ENDE Theo van Gogh hoort de mediabons hopelijk uit over de vorderingen van het nieuwe sportkanaal Sport7, waarvan Endemol aandeelhouder is. Het kanaal zal in augustus beginnen met uitzenden, maar niemand weet nog hoe dat zal gaan gebeuren, door wie ze gepresenteerd gaan worden behalve dan door Koos Postema en vooral, welke programma's er op stapel staan. SBS 6, 23.10 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden