VANDAAG

DE OCHTENDEN met tekstschrijfster Belinda Meuldijk en psychologe Karin de Korte over 'bezinning'. Nederland 1, 9.04 uur...

DE VROLIJKE WETENSCHAP Gesprek met Hans Binnenveld, hoogleraar maatschappijgeschiedenis in Rotterdam, over de geschiedenis van de militaire psychiatrie. Radio 5, 9.02 uur.

MIDDAGEDITIE ondervraagt de journalist Marcel Metze over Philips. Hij analyseert de ondergang van Jan Timmer en het beleid van zijn opvolger Cor Boonstra. Bovendien bijdragen over de aanpak van Turkse uitkeringsgerechtigden in de regio Den Bosch en over de Amerikaanse groep The Five Blind Boys of Mississippi. Nederland 3, 12.00 uur.

RADIO UIT Gesprek met Marita Mathijssen over het boek Liefde en ballingschap waarin zij een keuze maakte uit de brieven van Willem Bilderdijk. Radio 5, 17.05 uur.

2VANDAAG presenteert een inventarisatie van het Wereld Natuur Fonds (WNF) over de schade door bosbranden in de wereld. Volgens het WNF is 1997 een rampjaar. Verder een bijdrage over Nelson Mandela met het oog op de naderende machtsoverdracht binnen het ANC. Nederland 2, 17.29 uur.

BAREND EN WITTEMAN Paul Witteman in gesprek met oud-Philips-topman Jan Timmer. Nederland 3, 19.25 uur.

RADIOCAFÉ Gesprek over nut en popularisering van de wetenschap met onder andere de emeritus hoogleraar milieu en chemie Olaf Schuiling. Radio 1, 20.00 uur.

EEN HOND VAN HONDERD Thema-avond. Met Nipper, de foxterriër die al een eeuw het platenlabel His Master's Voice siert. Aandacht voor het ontstaan van de platenindustrie. En een interview met Tony Locentro van EMI over opnamegeschiedenis en opnametechniek. Radio 4, 20.02 uur.

NETWERK staat stil bij de dood van oud-premier Den Uyl, volgende week tien jaar geleden. Zijn kinderen Saskia en Xander vertellen over hun vader. Verder aandacht voor de oudejaarsconference van Herman Finkers. Hij vertaalde zijn programma Geen spatader veranderd speciaal voor de kijkers uit het oosten in het Twents. Nederland 1, 20.25 uur.

VERONICA GOES BACK HOME gaat naar Flevoland, jongste provincie van Nederland. Van de studio's van First Floor in Almere tot aan de Maharishi in Lelystad. Veronica, 21.45 uur.

SCHRIJVERS ZINGEN Zeventien schrijvers zingen liedjes onder begeleiding van het Music Hall Orkest. Met Jan Mulder, Tonnus Oosterhof, A. Moonen, Frank Koenegracht en Louis Lehmann. Radio 5, 22.02 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden