VANDAAG

OPENINGSCEREMONIE WORLD JAMBOREE Rechtstreeks verslag van de ceremonie in Dronten waar 25 duizend scouts reikhalzend uitkijken naar onze vorstin. De uitzending begint met een terugblik op de jamboree in 1937 waarvan beeldmateriaal - gedeeltelijk in kleur - bewaard is gebleven....

THEO STIELSTRA

Nederland 3, 14.15 uur.

81/2 Documentaire-serie over acht Noorse jongeren die elkaar nog nooit hebben gezien. Ze brengen elf weken door in een afgelegen landhuis. Naast de badkamer delen ze ook elkaars gedachten. Met: Robert (18), veelbelovend atleet, Marthe (17) komt van het platteland, Gry (19) is zwanger en heeft haar politie-opleiding moeten afbreken, Eva (18) bracht haar jeugd door in tehuizen, Rudi (19) was verslaafd, Trine (20) officier in het Noorse leger, Christian (19) student economie. Nederland 1, 18.57 uur.

PRAATRADIO INTERNATIONAAL Meepraten via de telefoon heet tegenwoordig ook al interactieve radio: het NCRV-programma Praatradio, dat prat gaat op deze 'interactiviteit' - wijkt wegens de zomer de komende weken uit naar de buitenlandse correspondenten. Volgorde: Londen (Tine van Houts), Bonn (Bert Tichelaar), Antwerpen (Cor Groeneweg), Tel Aviv (Wouter Kurpershoek), New York (Bernard Hammelburg). Er kan, via een schakeling met Hilversum, tegen fatsoenlijke telefoonkosten worden meegepraat. Vandaag: Londen.

Radio 1, 19.03 uur.

BORDEAUX - HEERENVEEN Rechtstreeks verslag van een van de kwartfinales van de Intertoto-competitie (voetbal). Bij winst plaatst Heerenveen zich voor de voorronde van de UEFA Cup.

Nederland 2, 19.58 uur.

MOLIERE Deel 1 van een tweedelige Franse mini-serie uit 1978 over het leven van de in 1622 geboren schrijver en acteur Molière. Hij werd geboren als Jean-Baptiste Poquelin, en moest al jong op eigen benen staan omdat zijn ouders al snel overleden. RTL 5, 20.15 uur.

KENMERK Vijfde in een serie van acht opmerkelijke documentaires. De Equadoriaan Don Sergio verzamelde zijn hele leven alles wat hem van pas zou kunnen komen om zelf een auto te kunnen bouwen. En het lukte. Met zijn wonderlijke bolide rijdt hij van zijn huis naar het dorp van zijn dromen. De auto betekent een middel tot onafhankelijkheid en vrijheid.

Nederland 1, 20.32 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden