VANDAAG

KONINGINNEDAG 1996 Koningin Beatrix en prins Claus vieren een gedeelte van Koninginnedag mee in het Zeeuwse Sint-Maartensdijk en het Noordbrabantse Bergen op Zoom....

CATHERINE De talkshow van Catherine Keyl staat in het teken van Oranje. Een gesprek met fanatieke voor- en tegenstanders van het koningshuis. RTL 4, 16.10 uur.

NIEUWSLIJN besteedt aandacht aan Koninginnedag vanuit Utrecht en Amsterdam. Met een reportage over verkopers in Utrecht die al zes dagen op straat bivakkeren om hun plaatsje veilig te stellen. Veronica, 19.00 uur.

EEN THUIS CADEAU Avondvullend EO-programma waarin geld wordt ingezameld voor de bouw van een opleidings- en verblijfscentrum voor de kankerpatiëntjes van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem. De live-uitzending komt vanaf de Euromast in Rotterdam. Met optredens van onder anderen Helmut Lotti, Buddi Greene en de winnaars van het Prinses Christina Concours voor jong muzikaal talent. De actie is een initiatief van de Jerzalem Foundation Nederland en EO-Metterdaad. Tijdens de uitzending maken kunstenaars kunstwerken, die een plaats krijgen in het nieuwe centrum 'Zichron Menachem'. Nederland 2, 19.35 uur.

TELEVIZIER Volgens de roddelpers zal het niet lang meer duren voordat prins Willem Alexander zijn verloving bekend laat maken. Wie de gelukkige is, blijft nog even onduidelijk, constateert Televizier. In de actualiteitenrubriek praten Hummie van de Tonnekreek (Weekend), Harry van Wijnen (NRC Handelsblad) en Willem Smit (Privé) over de manieren van berichtgeving. Nederland 1, 21.22 uur.

SIGNATUUR: KONINGIN BEATRIX, ONS STAATSHOOFD Herhaling van een film over de koningin en de monarchie, waaraan zij zelf meewerkte. Ook premiers Kok en Lubbers geven hun visie op de bijdrage die de vorstin levert aan het maatschappelijk leven. Ned. 1, 21.57 uur.

AMBITIES IN EEN LASTIG LICHAAM is een documentaire over personen die een handicap hebben èn de ambitie er in het leven iets van te maken. Nederland 1, 22.29 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden