Vandaag

RADIO..

OPHEF EN VERTIER Over het recenseren van theatervoorstellingen. Met Pieter Kottman (NRC), Peter Liefhebber (De Telegraaf) en Marijn van der Jagt (de Volkskrant). Radio 5, 14.02 uur.

DE AVONDEN Wanneer swingt muziek wel en wanneer niet? Debat tussen slagwerker Han Bennink, programmamaker Jaap Boots en muziekkenner Louis Lehmann. Radio 5, 22.02 uur.

BOVEN HET DAL Gesprek met Nico Haasbroek, hoofdredacteur van het NOS-journaal. Radio 5, 16.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Reportage over het informatiecentrum dat de European Space Agency (ESA), gevestigd in Noordwijk, heeft geopend voor het grote publiek. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Een Duitse politieman wordt verdacht van sigarettensmokkel ter waarde van 170 miljoen gulden. Volgens de agent gebeurde de smokkel in opdracht van de FIOD en de IRT. Verder de Nederlandse ambassadeurs van India en Pakistan over het oplopende grensconflict in Kasjmir. Nederland 1, 20.29 uur.

KUNST

HET UUR VAN DE WOLF Reportage over de manier waarop drie kunstenaars hun bijdrage leverden aan Panorama 2000, een tentoonstelling in Utrecht die als 'een moderne variant op de paormaschilderijen, zoals dat van Mesdag in Den Haag' geldt. Nederland 3, 23.24 uur.

JAZZPORTRETTEN Muzikant Ronald Snijders gaat in Suriname op zoek naar de oorsprong van de muziek die hij maakt, de kasekojazz. Hij bezoekt onder meer een Bosland-Creoolsdorp, waar hij speelt en met lokale musici praat over de verandering in de Afro-Surinaamse muziek. Nederland 3, 21.22 uur.

DOCUMENTAIRE

DOKUMENT Engelse documentaire over Rytasha, een voormalig fotomodel uit de Verenigde Staten dat zich inzet voor de spirituele ontwikkeling van de bevolking in Bangladesh. Nederland 1, 22.59 uur.

HET MAKELAARSKANTOOR Docusoap over de wereld van het snelle geld verdienen. Zie Vooruit. Net 5, 23.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden