VANDAAG

ONTBIJT TV brengt onder meer een reportage vanuit het asielzoekerscentrum in Nijmegen, waar scholieren overnachten om zo meer begrip te krijgen voor de situatie waarin asielzoekers in Nederland verkeren....

MIDDAGEDITIE komt met een reportage over de teloorgang van Het Kasteel, voetbalstadion van Sparta. Ook besteedt de rubriek aandacht aan het boek Grondleggers van de naoorlogse literatuur, geschreven door Tom Rooduijn en H.J.A. Hofland. Verder een verslag van een operatie in het Dijkzigt Ziekenhuis, waarbij een nieuwe methode voor maagonderzoek wordt uitgeprobeerd. Ned. 3, 12.00 uur.

DINGEN DIE GEBEUREN beziet de magische werkelijkheid van auteur Gerben Hellinga. Over het boek Wintervlinder, waarin Hellinga schrijft over zijn mystieke werkelijkheid. Verder het eerste deel van een serie over 'onthaasting': een cursus stressbeheersing bij de Riagg in Rotterdam. Radio 1, 14.04 uur.

LOLA DA MUSICA doet verslag van de jongste editie van het London Calling Festival in Paradiso, Amsterdam. Optreden van de Schotse band Yatsura. Op Internet beschreven als een groep die 'rockt met de kracht van een kudde geiten in een wereld waar geen kaas te bekennen is'. Nederland 3, 20.00 uur.

NETWERK gaat over Nederlandse huurlingen die in 1993 aan Kroatische zijde meevochten in de oorlog met Servië. Zij namen deel aan een aanval waarbij meer dan honderd ongewapende burgers werden vermoord. Verder een portret van Carl Niehaus, voorheen strijder tegen de apartheid, nu de nieuwe ambassadeur van Zuid-Afrika in Nederland. Nederland 1, 20.25 uur.

ZEMBLA: 12 ASTRONAUTJES

Documentaire over een klas Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen van de Parkschool in Alphen aan den Rijn. Fabian (9) breekt tijdens een vechtpartij het jukbeen van een Marokkaanse vrouw en veroorzaakt 90 duizend gulden schade met joyriden in een nieuwe Mercedes. Wim (7) sticht brand in huis. Niels (7) wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting, nadat hij in een ziekenhuis in Gouda medicijnen heeft verwisseld en de infusen van patiënten eruit heeft getrokken. Nederland 3, 20.50 uur.

KENMERK onderzoekt de journalistieke canard en de vraag waarom steeds vaker verzonnen verhalen de media halen. Met onder andere hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant over 'de affaire Haerynck'. Verder aandacht voor het onafhankelijke radiostation B 92 dat een grote rol speelt bij de demonstraties in Belgrado. Nederland 1, 22.00 uur.

DE AVONDEN biedt een gesprek met psycholoog Marcel Zeelenberg over zijn proefschrift Oorzaak en gevolgen van spijtgevoelens. Hoe ver gaan wij om gevoelens van spijt te vermijden? Radio 5, 22.00 uur.

FILMSPOT besteedt aandacht aan de premières van Meet Wally Sparks en Portrait of a lady. Ook gesprekken met de makers van Shine, genomineerd voor de Golden Globe. Nederland 1, 23.28 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden