VANDAAG

WAT EEN TAAL Henny Stoel en Joop van der Horst zijn in de serie over de geschiedenis van de Nederlandse taal in de dertiende eeuw beland....

SPOREN IN HET VERLEDEN Nelleke Noordervliet is de tweede schrijfster in de reeks over auteurs van historische romans. De grootste bekoring van het schrijven van dergelijke boeken is voor Noordervliet de mogelijkheid om in de huid van een historisch persoon te kruipen om zo een ander tijdperk binnen te wandelen. Radio 5, 15.02 uur.

GOLF In de Royal Troon Golf Club in Ayrshire wordt het open kampioenschap van Groot-Brittannië gespeeld. Het verslag is rechtstreeks en duurt drieëneenhalf uur. BBC 2, 17.00 uur.

REAL TV Reddingsacties, politiewerk, brandweer, undercover-operaties, huwelijken van beroemdheden en screentests van Hollywoodsterren zijn voor iedereen te zien, behalve voor Amersfoorters en Hilversummers, want daar draait Hart van de regio met een lokale uitzending. SBS 6, 17.30 uur.

2VANDAAG Veel kamerleden lopen tijdens het zomerreces ergens stage. Landbouwwoordvoerster Agnes van Ardenne (CDA) doet dat bij een gemengd landbouwbedrijf. Inwoners van het Zeeuwse Domburg maken zich zorgen over de bouw van het grote aantal vakantiebungalows. Nederland 2, 17.59 uur.

HIER EN NU ZOMERTIJD Martin Ros mag om acht uur twee uur lang vertellen over zijn Roomse jeugd, zijn belangstelling voor de bevindelijk-gereformeerden, zijn boekengekte en over zijn wielerheld Fausto Coppi. Radio 1, 19.04 uur.

MARKANT NEDERLAND Manuëla Kemp bezoekt Kerkrade, waar oud-fractievoorzitter Thijs Wöltgens van de PvdA burgemeester is, waar het dertiende wereldmuziekconcours wordt gehouden en waar het riviertje de Worms langs stroomt. Nederland 1, 19.30 uur.

VOETBAL De Britse club Liverpool speelt om des keizers baard tegen het Zweedse IFK Götenburg. Eurosport, 20.00 uur.

DE PYROMAAN Amerikaanse documentaire over de serie brandstichtingen die zich in de jaren tachtig en begin jaren negentig in Los Angeles, Californië, voordeden. Nederland 2, 22.01 uur.

HET RECES Paul Rosenmöller, fractieleider van GroenLinks, praat met Sjors Fröhlich over de politieke agenda en over zichzelf: de mens achter de politicus. Nederland 1, 22.54 uur.

ZEMBLA Britse documentaire. In Oost-Jeruzalem woont de joodse Duli Basok. Hij gaat uitsluitend met een geladen pistool de straat op en zijn kinderen worden onder gewapende escorte naar school gebracht. Ibrahim Abu Tair is een Palestijnse boer, wiens land door de Israëlische regering in beslag wordt genomen. Nederland 3, 23.10 uur.

SPREEKUUR LAAT De Groningse psycholoog Jeffrey Wijnberg praat met Freek Simon over hoe egoïsme ook zijn goede kanten heeft. Nederland 2, 23.39 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden