VANDAAG

ONTBIJT TV besteedt aandacht aan het bedrijf Enviro dat een methode heeft ontwikkeld om milieurampen op vuilnisbelten te voorkomen. Ned....

MIDDAGEDITIE bevat een reportage over autisten, die veelal ook verstandelijk gehandicapt zijn. Vaak zitten autisten in een internaat samen met 'gewone' verstandelijk gehandicapten. Dat leidt nogal eens tot onhoudbare situaties. Ned. 3, 12.00 uur.

AAN DE SLAG Wat zit er in de lucht die wij dagelijks inademen? Aandacht voor de stofdeeltjes die om ons heen warrelen. Er zou sprake zijn van een duidelijke toename, 'waar de overheid niets tegen doet'. Radio 5, 16.02 uur.

IK HEB AL EEN BOEK Reisboekenschrijfster Carolijn Visser over het boekenweek-essay Het goud van Bonanza en de Surinaamse kookboekenschrijfster Muriel Sam-Sin-Hewitt, met haar boek Surinaamse recepten van A tot Z. Ook gaan presentatoren Aad van den Heuvel en Martin Ros in op de nieuwe Reve. Ned. 1, 18.34 uur.

STUDIO RKK GroenLinks-voorzitter A. Harrewijn geeft aan welke rol de kerk in zijn ogen zou moeten spelen in het debat over armoede in Nederland. Ook bisschop Van Luijn, net terug uit Columbia waar hij de drugsproblematiek ter plekke onder ogen zag. Ned. 1, 18.59 uur.

DEZE IS VOOR JOU Portret van drie joods-Nederlandse jongeren die in mei 1994 betrokken raakten bij een aanslag van Hamas-terroristen. Onder meer het lot van Yael, die haar moeder verloor en zelf ernstige verminkingen in het gezicht opliep. Ned. 2, 19.00 uur.

SINGLE LUCK One Way Wind is het grootste internationale succes van The Cats, de Volendamse popgroep die in de jaren zeventig een van de succesvolste Nederlandse bands was. Leadzanger Piet Veerman en anderen blikken terug. Ned. 3, 19.55 uur.

TELEVIZIER De Chinees Harry Wu is de verpersoonlijking van het verzet tegen de communistische machthebbers in China. Woensdag krijgt hij uit handen van Max van der Stoel de Geuzenpenning uitgereikt. Televizier maakte in San Francisco een portret van Wu, een held die geen held wil zijn. Over politieke gevangenschap, onrecht, communisme en dictatuur. Ned. 1, 21.25 uur.

BNN Bart de Graaff wandelt dit keer over de burelen van RTL 5, de zender die bijna werd opgeheven, maar nu verder zal gaan als een 'themakanaal'. Te zien bij de omroep die tot hetzelfde concern, HMG, behoort. Veronica, 21.35 uur.

VINGER AAN DE POLS Medisch programma over het leven van Marc en Esther. Hij had niet alleen hemofilie, maar bleek ook seropositief te zijn. Inmiddels is hij overleden. Marc en Esther kenden elkaar van school. Ned. 1, 21.58 uur.

DE AVONDEN bevat onder meer een optreden van Freek de Jonge en een verhaal van Rogi Wieg. Ook een gesprek van Anil Ramdas met Silva Tukovich, afkomstig uit voormalig Joegoslavië en werkzaam als begeleider van oorlogsvluchtelingen. Radio 5, 22.00 uur.

HAENEN VOOR DE NACHT Rechtstreeks vanaf het Boekenbal. Ned. 3, 23.25 uur.

REPORTER Uitgebreid portret van Frits Bolkestein, gemaakt door Reporter-verslaggevers Ton van Dijk en Steven de Vogel, bekend van onder meer de Brinkman-affaire, in samenwerking met Marc Josten, journalist bij Vrij Nederland. Ned. 1, 22.50 uur.

DAMOKLES Documentaire over de componist en slagwerker Stefan van Campenhout, die vorig jaar september spoorloos verdween na vermoedelijk een wandeltocht door de Zwitserse Alpen. Radio 1 en 2, 00.02 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden