VANDAAG

2 VANDAAG besteedt aandacht aan commerciële televisie in de regio. Vanaf vandaag kunnen inwoners van Brabant kijken naar TV-8, een commercieel regionaal tv-station van uitgever VNU....

JARI LITMANEN Jan Eilander maakte een portret van voetballer Jari Litmanen, de nummer 10 van Ajax. Toen hij nog klein was, waren Kenny Dalglish, Johan Cruijff en Diego Maradona zijn idolen. In de Finse sneeuw oefende hij eindeloos op de bewegingen van zijn helden. Nu wordt hij zelf geïmiteerd. Nederland 3, 20.00 uur.

ZWARTE SNEEUW Eerste deel van een nieuwe Nederlandse dramaserie. De 21-jarige Eva Bender werkt als au pair in Frankrijk. Op een dag komen haar ouders langs met de mededeling dat ze uit elkaar gaan. Eva begrijpt het niet. 's Nachts heeft zij een visioen: een man en een kind te midden van regenvlagen en in het licht van twee koplampen. De volgende dag hoort ze dat haar ouders een ongeluk hebben gehad. Haar moeder is dood, haar vader ligt in coma. Ned. 1, 22.00 uur.

HART VAN NEDERLAND concludeert dat 70 procent van de Nederlandse bevolking niet bereid is tien gulden te betalen voor een regionaal nieuwsprogramma op de landelijke televisie. Dit blijkt uit een onderzoek dat bureau Intomart uitvoerde voor SBS 6. Het merendeel van de ondervraagden verkiest een regionaal nieuwsprogramma dat gratis door een commerciële omroep wordt uitgezonden, aldus SBS 6. SBS 6, 19.52 uur.

NOVA komt met een reconstructie van de val van staatssecretaris Robin Linschoten van Sociale Zaken naar aanleiding van de verziekte werkverhoudingen in het College van Toezicht Sociale Verzekeringen. Linschoten gaat in op hoe het politieke spel werd gespeeld. Nederland 3, 22.34 uur.

DOKUMENT: DE RIVIERPOLITIE Vierdelige reeks over de Rotterdamse Rivierpolitie. In deel 1 controleert de rivierpolitie op verzoek van de Duitse kustwacht of een chemische tanker wel volgens de regels op zee heeft geloosd. Verder heeft een voetganger iets lugubers in het water zien drijven, wordt er olie op het water ontdekt en gaan twee agenten op paspoortcontrole op een werkeiland. Nederland 1, 22.58 uur.

HET UUR VAN DE WOLF: REGISSEURS REGISSEREN ACTEURS. Documentaire over 'het toneelstuk in wording'. Wat doet een regisseur met een acteur om voor elkaar te krijgen dat de toeschouwer emotioneel wordt geraakt? Aan het woord komen regisseurs als Gerardjan Rijnders, Hans Croiset en Theu Boermans. Met beelden van repetities en scènes uit voorstellingen. Nederland 3, 23.22 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden