VANDAAG

KOFFIETIJD! Tineke de Nooij mocht dan twee weken geleden in Privé haar gal spuwen over de RTL-bazen die haar 'gewoon aan de kant hadden gezet', dat verhindert haar niet als presentatrice bij Hans van Willigenburg aan te schuiven om de dichter Bart Chabot aan te kondigen en een praatje met...

DE PLEK Marjoke Roorda doet verslag van haar belevenissen op een vierkante kilometer in Nagele. Radio 5, 11.02 uur.

MIDDAGEDITIE Een bijstandsmoeder heeft aan de rechter gevraagd de verzorging van haar twee kinderen te erkennen als officiële baan. Daarna een reportage over het uitsterven van de kloosterorde der kruisheren. Nederland 3, 12.07 uur.

KLEUR BEKENNEN Martin Simek praat met de schilder Hans Kanters, op school geen uitblinker in de cognitieve vakken, maar wel in tekenen en gymnastiek. De autodidact Kanters woont op Ibiza en maakt magisch realistische schilderijen. Radio 5, 16.02 uur.

2 VANDAAG Slachtoffers van de zogenoemde schildersziekte OPS (organisch psychosyndroom) lijken erkenning te krijgen. Staatssecretaris De Grave van Sociale Zaken is voorstander van verplicht gebruik van veilige verven op waterbasis. Daarna een achtergrondreportage over de oplossing van een kunstschattendiefstal, die twintig jaar geleden op Cyprus werd gepleegd. Nederland 2, 17.29 uur.

VOETBAL Twee wedstrijden in het toernooi om de UEFA-Cup: Aarhus-FC Twente (commentaar Hugo Walker) en Ajax-Udinese (commentaar Frans Snoeks). Nederland 3, 18.25 uur en 20.25 uur.

HET RADIOCAFÉ Vanuit de skybox van Frank van der Wall Bake in de Amsterdam Arena praat Dick Klees over sport en commercie met Arena-directeur Jan Gaasterland, sportverslaggever Kees Jansma en chef-sport NOS-radio Ferry de Groot. Op de achtergrond wordt de wedstrijd Ajax-Udinese gespeeld. Radio 1, 20.04 uur.

NETWERK Op initiatief van europarlementariër Piet Dankert komen vandaag de 31 Nederlandse europarlementariërs bijeen om met elkaar te praten over de omstreden pensioenvoorziening van het Europarlement. Daarna een reportage over de in het Japans vertaalde dagboeken van mensen in de Jappenkampen. Nederland 1, 20.25 uur.

LOVE ON THE NEEDLE Documentaire over een Brits echtpaar, waarvan de man sedert twintig jaar verslaafd is aan heroïne. De film begint als de vrouw haar man voor de keuze stelt: afkicken of wegwezen. Nederland 1, 22.43 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden