VANDAAG

ONTBIJT TV Uitgebreid gesprek met Ed de Heer, directeur van het Amsterdamse Rembrandthuis dat tachtig etsen uit de Hermitage in Sint Petersburg toont....

DE OCHTENDEN behandelt misdaad in Nederland. Roeland Kooijmans praat onder meer met oud-politiecommissaris Blaauw van Rotterdam. Nederland 1, 9.07 uur.

EEN LEVEN LANG Schrijfster Andreas Burnier vertelt over haar leven als feministe, homoseksueel en jodin. Over haar huwelijk, haar twee kinderen en haar mannelijk pseudoniem. Ook fragmenten uit haar laatste boek. Radio 5, 11.02 uur.

MIDDAGEDITIE Corruptie van overheidspersoneel. Met onder meer de oud-burgemeester van Bergeijk. Die moest aftreden vanwege het aannemen van een gift en belangenverstrengeling. Nederland 3, 12.00 uur.

DE SCHATKAMER Portret van Ilja Gort, een van de belangrijkste componisten van reclamemuziek (onder meer de Randstad-tune). Ooit een drummer, nu de man met een eigen studio. Radio 5, 14.02 uur

BAREND & WITTEMAN 'Ik ben slank, want ik eet', is het motto van de Franse meesterkok Montignac. Van zijn boek zijn alleen in Nederland al circa een half miljoen exemplaren verkocht. Paul Witteman praat over de methode Montignac met cuisinier Braakhekke en voor- en tegenstanders van het dieet. Nederland 3, 19.25 uur.

NETWERK Reportage over levensbeëindiging van zwaar gehandicapte kinderen. En kinderarbeid in Peru. Nederland 1, 20.25 uur.

ZEMBLA Mieke Maartens, opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis Vogelenzang in Bennebroek, kon zelfmoord plegen, ondanks herhaalde waarschuwingen aan het adres van het ziekenhuis. Haar ouders hebben een rechtszaak aangespannen. Zij verwijten de artsen van Vogelenzang nalatigheid. Nederland 3, 20.50 uur.

HET ANDERE GEZICHT Oud-hoogleraar A. Dunning, mede-samensteller van de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, vertelt over zijn leven. Nederland 1, 21.05 uur.

DE AVONDEN Ode aan Amsterdam door Erik Bindervoet en het werk van de Amerikaanse rockgroep Salaryman, makers van primitieve elektronische muziek. Radio 5, 22.00 uur.

VERMIST gaat het lot na van drie Haagse vrouwen die in India spoorloos verdwenen. Een moeder, haar vriendin en haar dochter vielen in de handen van een charmante boef, die hun geld en kostbaarheden ontfutselde. Een reconstructie. Nederland 2, 22.03 uur.

STUDIO NOS Reportage over een groepje lopers dat zich voorbereidt op de marathon van New York. Over ijzeren discipline en de liefde voor New York, 'het Walhalla voor marathonlopers'. Nederland 2, 23.00 uur.

MODERN ATHEISME Is het maatschappelijk relevant om voor je ongeloof uit te komen? Discussie tussen Paul Cliteur, hoogleraar filosofie in Delft, en Frans Jacobs, hoogleraar ethiek in Amsterdam. De Belgische journalist Johan Anthierens leidt het gesprek. Nederland 1, 23.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden