VANDAAG

2 VANDAAG heeft onder meer een reportage over het circus rond de Olympische Spelen in Atlanta. Volgens de Amerikanen worden de honderdste Olympische Spelen de duurste en grootste spelen ooit....

NIEUWSLIJN besteedt aandacht aan de blues-legende B.B. King die met zijn band door Europa toert. Veronica, 18.55 uur.

MENSEN, DAAR DRAAIT HET OM Zevendelige serie waarin drie generaties vertellen over hun leven en onderlinge relaties. Onderwerpen die ter sprake komen zijn het verlies van ouders, partners en kinderen, geloof en inspiratie-bronnen, opvoeding en normen en waarden. Nederland 1, 19.00 uur.

TIJD VAN LEVEN Tiende en laatste aflevering van deze dramaserie. Vanavond speelt het verhaal in het jaar 1985. De recalcitrante Johnny, zoon van de hoofdpersonen Wim en Rietje, komt sinds tijden weer eens in zijn geboortedorp Oud Greffel. Hij arriveert op de dag voor de 40-jarige bruiloft van zijn ouders. Nederland 1, 20.30 uur.

TELEVIZIER komt met de resultaten van de uitslag van een NIPO-enquête over de invoering van de euro. Het Nederlandse bankpapier zal dan verdwijnen. Verder een reportage over de zeehondenjacht in Noorwegen. Het blijkt allerminst zeker dat vissers dit jaar niet op jonge zeehonden gaan jagen. Nederland 1, 21.30 uur.

VINGER AAN DE POLS gaat over verslaafde babies. Wekelijks worden er in Nederland babies geboren van wie de moeder tijdens hun zwangerschap drugs of vervangende medicijnen hebben gebruikt. De verslaafde babies huilen niet alleen erg veel, maar drinken vaak moeilijk en bewegen heftig. Het afkicken van de babies duurt soms weken. In de Haagse therapeutische gemeenschap de Emiliehoeve is twee jaar geleden een speciaal project begonnen waarin de moeders en hun kinderen worden begeleid. In Vinger aan de pols het verhaal van moeders die deelnemen aan dit project. Nederland 1, 22.05 uur.

HAENEN VOOR DE NACHT Begin van een nieuwe serie waarin Haenen de actualiteit becommentarieert. Daarnaast krijgen bekende en vooral onbekende Nederlanders de kans om te vertellen wat zij hebben meegemaakt. Nederland 3, 00.05 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden