VANDAAG

JOEGOSLAVIE Aandacht voor de toestand in het voormalige Joegoslavië. In een drieëneenhalf uur durende uitzending wordt gesproken met militaire en politieke deskundigen en met een aantal buitenlandse correspondenten....

MARCEL VAN LIESHOUT

Radio 1, 8.30 uur.

2 VANDAAG volgt de werkzaamheden van het Rode Kruis in Kroatië en Bosnië. Daarnaast een reportage over de veteranenziekte. Veel VN-soldaten blijken aan deze ziekte (symptomen: chronische vermoeidheid, lusteloosheid) te lijden. Over de oorzaak van deze ziekte is nauwelijks iets bekend.

Nederland 2, 18.15 uur.

VOETBAL Rechtstreekse uitzending van de wedstrijd Ajax-Lazio Roma. Een week voor het begin van de competitie is dit voor Ajax de eerste, serieuze krachtmeting voor eigen publiek. Nederland 2, 20.01 uur.

MEIN NAME IST DERRICK Inspecteur Derrick (Horst Tappert) had de afgelopen maanden veel te vieren. Twintig jaar geleden kwam de eerste Derrick op tv, en vanavond wordt door ZDF de 250ste aflevering uitgezonden (20.15 uur). Voorlopig gaan Derrick en zijn onafscheidelijke hulp Harry Klein gewoon door met moordenaars pakken. ZDF zendt vanavond een special uit over deze langst lopende Duitse serie. Duitsland 2, 21.15 uur.

SAIL 1995 Een terugblik op de vandaag gehouden evenementen waaronder de Drakenbootraces en de marineshow op het IJ. Nederland 3, 23.07 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden