Vandaag

RADIO..

RADIO 1 JOURNAAL Een gesprek met VVD-Kamerlid Jan Rijpstra over de commercialisering van de sport en het sportbeleid van de overheid. Radio 1, 13.00 uur.

ACTUALITEITEN

NETWERK Een reportage over de elfjarige Zuid-Afrikaan Nkosi Johnson, een stervende aids-patiënt die in zijn land een symbool is sinds hij op het wereldaidscongres van vorig jaar president Mbeki maande meer te doen voor kinderen met aids. Nederland 1, 20.16 uur.

BUITENHOF Waar is het radicale elan gebleven van de parlementariërs Jan Marijnissen (SP) en Paul Rosenmüller (GroenLinks), die ooit net als de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer op de barricaden stonden? Nederland 3, 12.07 uur.

7-DAGEN Hogerhand greep in om demonstraties tegen het bezoek vorig jaar van de Japanse keizer aan Nederland te voorkomen. Verder: een ballonvaart boven het zogenoemde Groene Hart en aandacht voor biologische bestrijdingsmiddelen in de landbouw die door de overheid worden getorpedeerd. Nederland 3, 21.05 uur.

KRUISPUNT Een reportage over de intensive care van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen. Van de patiënten overlijdt 10 procent, voor een deel doordat de behandeling wordt beëindigd. Maar waar ligt de grens tussen stoppen en doorgaan? Nederland 1, 22.11 uur.

KUNST

DE PLANTAGE Te gast is de tachtigjarige dichter L.Th. Lehmann, van wie deze week een overzicht verscheen uit de periode 1939-1998. Verder een gesprek met particuliere kunstverzamelaars over hun passie en een optreden van de band Flemming. Nederland 3, 17.00 uur.

UIT Met Circle of Life, een concert van Pieter van Vollenhoven en Louis van Dijk, Blind Date, een toneelstuk van Liz Snoynk en Peter Tuynman, Accrorap, een groep breakdancers uit de voorsteden van Parijs, en White Light, een expositie van 25 kunstenaars in Haarlem. RTL 4, 19.00 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Een gesprek met en optreden van bandleider, componist en saxofonist Sean Bergin, die dinsdag de VPRO/Boy Edgar Prijs 2000 ontvangt. Nederland 3, 11.00 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van het WK sprint in Inzell. Verder aandacht voor de Australian Open en het EK shorttrack in Den Haag. Nederland 2, 11.30-17.25 uur.

DOCUMENTAIRE

HET OUDE WESTEN Aflevering 7 gaat over de relatief vele alleenstaande ouders met kinderen in de Rotterdamse wijk Het Oude Westen. Dennis wordt geacht zijn broertje mee te helpen opvoeden en te koken. Een spoedcursus volwassenheid. Nederland 3, 19.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden