VANDAAG

MIDDAGEDITIE In de Bijlmer wordt eind van deze week een monument onthuld ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met de Boeing in 1992....

KAMERDEBAT BOLKESTEIN De Kamer vergadert vandaag over de antwoorden die minister Borst heeft gegeven op kamervragen naar aanleiding van de Netwerk-uitzending van vorige week zondag waarin werd onthuld dat Bolkestein als commissaris van het farmaceutische bedrijf MSD herhaaldelijk heeft geprobeerd haar beleid te beinvloeden. Maar uiteraard zal Bolkestein ook zelf uitleg geven. Nederland 2, 12.59 uur.

2 VANDAAG Aandacht voor het staatsbezoek dat koningin Beatrix vandaag brengt aan Johannesburg. De buitenwijk Kathlehong heeft het hoogste aantal moorden per 100 duizend inwoners ter wereld. De koningin bezoekt een project dat het geweld zal moeten terugdringen. Verder is vandaag in aanwezigheid van minister Sorgdrager de uitreiking van de Hein Roethof-prijs. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten ter bestrijding van de criminaliteit. Nederland 2, 17.29 uur.

RAMP MET DE DAKOTA Rechtstreekse uitzending van de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de ramp met de Dakota. Tijdens deze bijeenkomst zullen prins Bernhard en premier Kok aanwezig zijn en wordt er onder meer gesproken door minister Jorritsma van Verkeer en commissaris van de koningin Van Kemenade. Nederland 2, 19.58 uur en Radio 1, 20.00 uur.

NOW OR NEVER Rolf Wouters ontvangt de legendarische rockformatie ZZ Top. Het baardige duo en de baardloze drummer Beard zullen hun nieuwe hitsingle She's Just Killing Me ten gehore brengen. Veronica, 20.35 uur.

HET TWEEDE-KAMERBEDRIJF Derde aflevering van een documentaire serie over de personen die achter de schermen van politiek Den Haag een belangrijke rol spelen, maar nooit in beeld komen. Vanavond: wie maken het nieuws over politiek Den Haag en in hoeverre beïnvloeden zij de heren en dames politici? Aan het woord komen Wouke van Scherrenburg, parlementair verslaggeefster van NOS Den Haag Vandaag, Jan Hoedeman, parlementair verslaggever bij de Volkskrant, en Mark Kranenburg, politiek commentator van NRC Handelsblad. Deze laatste ontving de Anne Vondeling Prijs voor de parlementaire journalistiek. Nederland 3, 21.25 uur.

TIJDSEIN Pater Don Demidoff is weer actief in Nederland. Hij probeert geld bij elkaar te krijgen voor zijn kindertehuis in Roemenië. Maar is pater Don eigenlijk wel pater, welke kerk leidt hij en behandelt hij de kinderen in het tehuis? Verder een reportage over de nieuw geopende gang onder de Tempelberg, die in Jeruzalem de spanning heeft doen oplaaien. Nederland 2, 21.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden