Vandaag

RADIO..

DE RECENSENTEN Schrijfster Vonne van der Meer (nieuwe roman: Eilandgasten) en actrice Annet Nieuwenhuijzen (speelt in De Verlossing van Hugo Claus) bespreken elkaars werk. Radio 1, 20.04 uur.

UIT HET NIEUWS Frénk van der Linden interviewt acteur André van den Heuvel. Radio 1, 21.00 uur.

ACTUALITEITEN

ONTBIJT TV Over het wapenbezit in de Verenigde Staten en de nieuwe zenderindeling op de Nederlandse televisie. Nederland 1, 7.30 uur.

2VANDAAG Eerste beelden uit het grensgebied tussen Oost- en West-Timor, na de massale vlucht van Oost-Timorezen. En de laatste officiële dagen van het UCK, het Kosovo Bevrijdingsleger. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Over de nieuwe commissarissen van de Europese Commissie, onder wie Frits Bolkestein. Nederland 1, 20.30 uur.

KRUISPUNT Reportage over verpleeghuisartsen die met euthanasieverklaringen van demente bejaarden worden geconfronteerd en kritiek hebben op het nieuwe euthanasiewetsvoorstel van het kabinet. En aandacht voor de eerste Nederlandse vrouw die tot priester wordt gewijd. Nederland 1, 22.14 uur.

MTWEE Gesprek over de Olympische Spelen met Joop Alberda, chef de mission, en Toon Gerbrands, bondscoach van het herenvolleybalteam. En aandacht voor het aids-congres in Zambia. Nederland 3, 22.16 uur.

SPORT

SPORTER VAN DE EEUW Portret van en gesprek met Marco van Basten, een van de zestig genomineerden voor de titel 'Sporter van de eeuw'. RTL 5, 19.45 uur.

SPORTPALEIS DE JONG Reportage over de wegraces op het Isle of Man. Op de massagetafel atleet Kamiel Maase. Nederland 3, 20.,25 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden