Vandaag

RADIO..

THEATER VAN HET SENTIMENT Marc Stakenburg ontvangt de Britse zanger Paul Carrack, bekend van hits als I Need You, How Long (met Ace) en Tempted (met Squeeze). Radio 2, 20.04 uur.

NIGHT TRAIN Special over Otis Spann, halfbroer van Muddy Waters en pianokoning van de Chicagoblues. Zijn laatste opnamen, gemaakt in 1970 toen hij al doodziek was, verschenen pas dit jaar. 747 AM, 0.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG besteedt aandacht aan het bezoek van minister De Grave van Defensie aan Ethiopië en Eritrea. Met een terugblik op de Nederlandse missie, die op 11 juni eindigt. Nederland 2, 17.59 uur.

DRAMA

BOLT Korte film over man die het recht in eigen hand neemt, nadat zijn auto voor de zoveelste keer is opengebroken. Nederland 3, 19.32 uur.

KUNST

THE SOURCE Documentaire over de schrijver Jack Kerouac en zijn vrienden uit The Beat Generation. Dennis Hopper, Johnny Depp en John Turturro spelen episodes uit zijn leven na. BBC 2, 0.30 uur.

MUZIEK

BBC MUSIC LIVE De tenor Russel Watson zingt met het Royal Philharmonic Orchestra. Hij krijgt hulp van Mel C en Lulu. BBC 1, 20.10 uur.

SPORT

STUDIO SPORT besteedt de komende weken uitgebreid aandacht aan het tennistoernooi van Roland Garros. Overdag is er veel live-tennis, elke avond om 19.05 uur verzorgt Studio Sport samenvattingen. Nederland 2, 12.08 uur.

AMUSEMENT

DAMON Comedy rond een undercover agent die Chicago weer veilig wil maken. Daarbij bedient hij zich van talloze vermommingen. Nederland 3, 23.35 uur.

DOCUMENTAIRE

WASKRACHT! vertoont een documentaire over de zwaar gehandicapte Joost Nauta. Hij heeft een stichting opgericht die individuele vakanties voor zwaar gehandicapten organiseert. Nederland 3, 19.55 uur.

EEN PRAALGRAF VOOR DE PRINS Documentaire over de restauratie van het graf van Willem van Oranje in Delft. Het kostte vier jaar om het monument in achthonderd stukken te demonteren, te herstellen en weer in elkaar te zetten. Nederland 3, 20.23 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden